Video: maruvihane Ferguson süüdistas vastast katses van Persiet tappa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin van Persie ja Ashley Williams (keskel) läksid kättpidi kokku.
Robin van Persie ja Ashley Williams (keskel) läksid kättpidi kokku. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpallimeeskonna peatreener Sir Alex Ferguson oli pärast 1:1 lõppenud kohtumist Swansea Cityga tulivihane vastaste kaitsja Ashley Williamsi peale. Fergusoni hinnangul võinuks Williams oma mõtlematu käitumisega rängalt vigastada Unitedi tähtründajat Robin van Persiet.

75. mänguminutil kukutati van Persie Swansea karistusala joonel ja kohtunik Michael Oliver määras Unitedi kasuks karistuslöögi. Williams otsustas palli siiski igaks juhuks minema lüüa, kuid tegi seda nii ebaõnnestunult, et täisjõuga löödud pall tabas maas lamanud van Persiet ülilähedalt otse kuklasse. Maruvihane hollandlane püüdis seejärel Williamsiga kättpidi arveid klaarida ning meeskonnakaaslased pidid riiukuked lahutama. Oliver karistas mõlemat kollase kaardiga.

Fergusoni hinnangul väärib Williams oma teo eest mängukeeldu, sest see oli sihilik. «Robinil veab, et ta elus on. See oli vastasmängija poolt häbiväärne liigutus. Jalgpalliliit peaks teda mängukeeluga karistama. Robin oleks võinud kaela murda. Williams väärib pikka mängukeeldu, sest ma pole aastaid jalgpalliväljakul midagi nii ohtlikku näinud. Vile oli kõlanud, mäng seisis ja tema teeb otse kohtuniku silma all niimoodi. Hea, et Robin surma ei saanud,» kurjustas Ferguson.

Enne teda BBC kaamerate ette astunud Williams kinnitas, et tegu oli õnnetusega. «Lõin lihtsalt palli vihaga minema, aga kahjuks tabas see teda vastu pead ja ta sai pisut vihaseks. Olukord läks natuke tuliseks, aga lõppkokkuvõttes pole hullu.»

Ka Unitedi ründaja Wayne Rooney ei teinud juhtunust suurt numbrit. «Vahel tuleb selliseid asju ette. Vile kõlas, kaitsja üritas palli minema lüüa ja Robin sai vastu pead. Ma arvan, et kohtunik lahendas olukorra õigesti,» sõnas ta.

Vaata videot ja hinda ise – kas tegu on õnnetu juhusega või tahtliku tabamusega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles