Armstrongi kohtusse andnud Briti ajaleht nõuab ratturilt hiigelsummat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrongile sajab kaela aina uusi nõudeid ja süüdistusi.
Lance Armstrongile sajab kaela aina uusi nõudeid ja süüdistusi. Foto: SCANPIX

Suurbritannia ajaleht Sunday Times kaebab kohtusse dopingupatuse ratturi Lance Armstrongi ja nõuab temalt miljon naela kahjutasu. 2004. aastal esitas Armstrong laimamise eest hagi sama ajalehe vastu ja sai kohtus õiguse.

Sunday Times kohustus toona maksma Armstrongile 300 000 naela väärtuses advokaaditasusid, kuna oli pannud kahtluse alla ameeriklase kiire tagasituleku tippsporti pärast munandivähist paranemist. Tänavu võttis USA antidopinguagentuur USADA aga Armstrongilt dopingutarvitamisele viidates seitse Tour de France'i tiitlit, mille ta saavutas aastatel 1999-2005.

«On selge, et toonane kohtuasi oli alusetu ja pahatahtlik. Teie väited, nagu poleks Te kunagi tarvitanud saavutusvõimet suurendavaid aineid, oli sihilikult valelik,» teatas ajaleht avalikus kirjas Armstrongi advokaatidele. Leht nõuab 300 000 naela tagastamist, samuti aastate jooksul kogunenud intresside ja hilisemate kohtukulude tasumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles