Naasev Nadal: põlv pole ikka veel täiesti terve

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: SCANPIX

Pikalt trauma tõttu tenniseplatsilt kõrval olnud Rafael Nadal võtab viimaks taas reketi kätte, kuid ei plaani tippvormi jõuda enne märtsikuud.

Kuus kuud põlvevigastust ravinud hispaanlane naaseb väljakutele viie päeva pärast, kui teeb kaasa Abu Dhabis peetaval turniiril. «Pean nägema, kuidas põlved niivõrd kõrgel tasemel mängimise intensiivsusele vastu peavad,» lausus Nadal intervjuus kodumaisele ajalehele ABC. Samas tunnistas ta, et põlv pole ikka veel sajaprotsendiliselt terve.

«Ma ei mõtle kaugele, keskendun vaid põlvele. Tahan kindel olla, et olen jälle täielikult valmis vihaselt võitlema, ilma et mind vaevaks vähimgi kõhklus. Kui Abu Dhabis on tunne hea, siis jätkan, aga võtan rahulikult,» sõnas Nadal. «Eesmärk pole Austraalia lahtised, tahan vaid vormi jõuda. Tegelikuks sihiks on märtsikuised Indian Wellsi ja Miami turniirid ning Monte Carlo turniir, mis peetakse aprillis. Olin viimati korralikus vormis Prantsusmaa lahtistel ja võitsin need. Märtsi lõpuks tunnen end loodetavasti taas võiduvõimelisena,» ütles ta.

Samas tõrjus Nadal kõik jutud võimalikest loobumismõtetest. «Ei-ei-ei. See pole pähegi tulnud. Tennis pole igavesti kestev spordiala. See pole golf, kus võid 20-25 aastat muretult mängida. Kuid olen optimist ja usun, et pole viimaste kuudega tennisemängu päris ära unustanud,» naeris Nadal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles