Baruto asub kaitsma turniirivõitu ja taastama endist staatust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: Viktor Burkivski

Jaapani Sumoliit tegi teatavaks 2013 aasta esimese suurturniiri Hatsu-basho reitingutabeli (banzuke). 13. jaanuaril Tokyos algav turniir kestab kaks nädalat, eelmisel aastal teenis Baruto samas esikoha.

Eelmise aasta jaanuariturniir oli Barutole tema senise karjääri edukaim. Turniirivõit (yuso) tõstis ta yokozuna kandidaadi (tsunatoti) staatusesse.

Suurvõidule järgnes aga kahjuks mitu tagasilööki ning meie sumovägilane, kes oli sunnitud vigastuste tõttu septembris ja novembris turniiri katkestama, peab jaanuaris alustama lääne-sekiwake positsioonilt ehk pingerea kaheksanda mehena.

Ozeki austasva tiitli taastab Kaido Höövelson vaid juhul, kui kui suudab turniiri jooksul alistada vähemalt 10 vastast. Banzuke tipus asuvad kaks mongolist yokozunat Hakuho ja Harumafuji. Banzukes on Barutost eespool ozekid Kisenosato, Kakuryu, Kotooshu ja Kotosogiku ning sekiwake Goeido.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles