Ralliäss Sebastien Loeb tüüris hävituslennukit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: SCANPIX

Üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb võttis pärast hooaja lõppu korraks aja maha ja käis koos kaardilugeja Daniel Elenaga proovimas, mis tunne on hävituslennukiga lennata.

«Programm algas simulatsioonidega, mille järel meie jalad olid juba nagu makaronid, ehkki seisime kindlal maapinnal,» kirjeldas Loeb toimunut blogis BestRallyLive.com. «Siis läks asi aga tõsiseks. Daniel istus Alphajeti, mina võtsin aga koha sisse Mirage2000 hävitajas piloodi selja taga. Ka minu ees olid juhtseadmed ja tegelikult sain minagi hetkeks lennukit juhtida,» kirjeldas Loeb.

«Tegime formatsioonilendu, mis nõuab erakordset täpsust. Seejärel lendasime pisut maapinna ligidal. Kiirus tõusis 580 sõlmeni 250 jala kõrgusel ehk siis lendasime 1000 km/h ja 75 meetri  kõrgusel merepinna kohal. Hullumeelsus!» muljetas Loeb.

Päeva tipphetk oli tema sõnul aga alles ees. «Lõpetuseks pidasime Danieliga lennuduelli. Ja selle käigus oleks mul peaaegu pilt eest läinud. Päris nii ei juhtunud, aga palusin piloodil seepeale lõpetada. Pärast öeldi mulle, et kogesin 8,5 G suurust kiirendust. Danielil probleeme polnud, aga samas ei ületanud ta ka kordagi 6G-d!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles