Nurmsalu tormab tehasest mainekale võistlusele

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parim suusahüppaja loodab seekordsel nelja hüppemäe turneel end vähemalt korra põhivõistlusele hüpata.
Eesti parim suusahüppaja loodab seekordsel nelja hüppemäe turneel end vähemalt korra põhivõistlusele hüpata. Foto: Nordic Focus

Ainsa eestlasena suusahüpete MK-sarjas osalev Kaarel Nurmsalu lubas endale väikese puhkuse, veetes pühade ajal Eestis aega pere ja sõprade seltsis. «Tegelesin kõige sellega, millega laagris ei saa tegeleda,» lausus ta. «Kuna nüüd oli pikk lumelaager ja esimesed võistlused seljataga, oli parem väheke puhata ja rahus olla, pole mõtet kogu aeg sahmida ja rapsida.»


 

«Aga loomulikult käisin ka Otepääl hüppamas, vist kolmel korral, ja natuke tegin ka jõutrenni,» lisas Nurmsalu.

Hüppetrenn oli eelkõige vajalik seetõttu, et viimastel MK-etappidel oli Nurmsalul hüppetehnikaga probleeme. «Pärast Kuusamo etappi läksid hüpped kuidagi nii segamini, et ma ei saanud enam päris täpselt aru, mis hüppemäel toimub, läks nii jubedaks rabistamiseks, tehnika kukkus ära ja jalg polnud heas vormis,» kirjeldas Otepääl Jaan Jürise valvsa pilgu all treeninud Nurmsalu. «Üritasin ikka jubedalt tõugata, kuigi seda pole vaja hüppemäel üldse teha. Nüüd Jaan ka rääkis, et tuleb rahulikumalt võtta, kiiret pole kuskile ja mägi eest ära ei jookse. Vaikselt hakkas jälle välja tulema.»

Lisaks trennitegemisele testis Nurmsalu Otepääl ka uut varustust, millega ta nädalavahetusel Saksamaal Oberstdorfis algaval nelja hüppemäe turneel võistlema asub – uued on nii kombinesoon, saapad kui ka suusad.

Seejuures kombinesooni saab ta kätte üsna viimasel hetkel. «Soome tehasest saadetud kombinesoon oli väheke valede mõõtudega ja see ei toiminud,» rääkis Nurmsalu, kes läheb täna hommikul ise Häämenlinnas asuvasse tehasesse kohale. «Seal tehakse mulle õigete mõõtudega kombe selga, sellepärast neil ongi vaja mind oma silmaga näha. Saan kaks kombinesooni kaasa ja siis pean hooga Helsingisse minema, et Oberstdorfi lennata.»

Kõige enam jäi Nurmsalu rahule oma uute, spetsiaalselt talle tehtud Raichle suusasaabastega. «Need on minu jala järgi tehtud ja aretatud, nende tegemisel kasutati ka näiteks puidutöömasinaid,» kirjeldas 21-aastane Nurmsalu. «Kuna mul läksid pidevalt saapad katki, oli vaja midagi välja mõelda ja nüüd sain lõpuks kaks paari täiesti toimivaid saapaid, ühed on pisut kehvema ja teised parema ilma jaoks. Suuski on ka kaks paari – ühed on vastu- ja teised taganttuule jaoks.»

Nelja hüppemäe turnee algab Oberstdorfis homme kvalifikatsiooniga, põhivõistlus peetakse pühapäeval. Seejärel võisteldakse Garmisch-Partenkirchenis, siis Innsbruckis ning turnee lõpeb tavapäraselt Bi­schofshofenis.

Mullu pääses Nurmsalu lõppvõistlusele neljast etapist vaid ühel ja sedagi tänu sellele, et kehva ilma tõttu ei saadud eelvõistlust läbi viia. «Kuna ma eelmisel aastal ei pääsenud kordagi edasi, siis seekord on minu peamine eesmärk võimalikult paljudel võistlustel peale saada,» avaldas tänavuse hooaja eel Soome suusahüppekoondise treeningutega liitunud Nurmsalu. «Tahaksin kogu aeg üha ettepoole tõusta. Sel hooajal on minu parim tulemus MK-sarjas olnud Kuusamo etapi 36. koht, soovin seda nelja mäe turneel üle teha.»

Ajakava

Nelja hüppemäe turnee põhivõistlused

30.    detsember – Oberstdorf (Saksamaa)

1.    jaanuar – Garmisch-Partenkirchen (Saksamaa)

4.    jaanuar – Innsbruck (Austria)

6.    jaanuar – Bischofshofen (Austria)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles