Aivar Rehemaa sai suusatuuri proloogis 20. aja

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Nordic Focus

Aivar Rehemaa näitas Tour de Ski proloogis head minekut, saavutades 4 km pikkusel vabatehnika sõidus 20. koha. Esikoha napsanud Petter Northugile kaotas ta 21,9 sekundit. 

Northug sai aja 8.28,7, rootslane Marcus Hellner kaotas 6,1 ja venelane Aleksandr Legkov 7,2 sekundit. Esikuuikusse mahtusid ka šveitslane Dario Colognia, venelane Ilja Tšernoussov ja kanadalane Alex Harvey. 

Karel Tammjärv kaotas Northugile 35,1 sekundit ja oli 60. Algi Kärp jäi võitjale alla 52,4 sekundit ja lõpetas 87. kohaga. Kokku lõpetas 97 meest. 

MEESTE PROLOOG

Uus liider on Petter Northug, kes edestab Hellnerit 6,1 sekundit.

Algo Kärp jõuab finišisse ja saab hetkel 78. aja...

Marcus Hellner on uus liider. Rehemaa on 14.

Davic Hofer on samuti Rehemaast kiirem. Ja veel palju ässasid on tulemas.

Di Centa saab finišis 5. aja ja lükkab Rehemaa 10.

Uus liider on Alex Harvey. Rehemaa langeb 9. Tammjärv on 38.

Lukas Bauer tuleb samuti Rehemaa ette.

Finišis vahetus liider - Martin Jaks sõidab välja seni parima aja. See kuktab Rehemaa 7.

Palju tugevaid sõitjaid on veel aga tulemas. Hetkel on fini1sis 52 meest ja Rehemaa hoiab kuuendat kohta.

Aivar Rehemaa on teinud ilusa sõidu ning lõpetamise hetkel saab ta kirja neljanda aja. Liider Ales Razymile kaotab ta 8,6 sekundit.

Karel Tammjärv on samuti finišis ja esilagu 20. ajaga. Kaotus liidrile on 21,8 sekundit.

NAISTE PROLOOG

Naiste proloogi võitis ameeriklanna Kikkan Randall, kes tänu võimsale lõpule edestas rootslannat Charlotte Kallat 4,4 sekundiga. Poolatar Justyna Kowalczyk oli kolmas (+4,7). Tatjana Mannima kaotas võitjale 40,5 sekundit ja oli 48. Tulemuse sai kirja 73 naist.

ENNE VÕISTLUST

Eestist on stardis kolm meest. Aivar Rehemaa läheb täna kell 15.30 algavas võistluses starti numbriga 29, Karel Tammjärv kannab numbrit 31 ja Algo Kärp pääseb rajale 84. mehena. Kokku on stardis 97 meest.

Naisi on stardis 74, neist ainsa Eesti suusatajana läheb Tatjana Mannima rajale 61. numbriga. Teadupärast jääb kell 14.15 algava naiste võistlusest kõrvale Marit Bjørgen, kellel avastati hiljuti südamerütmis väikesed kõrvalekalded ning arstid soovitasid tal raske pingutuse asemel hoopis puhata.

Postimees toob võistluse tulemused operatiivselt lugejateni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles