Rehemaa: loodan, et mul tuleb Touril veel paremaid päevi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Nordicfocus.com

Kahel viimasel aastal Tour de Ski’l tagasihoidlike tulemustega leppima pidanud Aivar Rehemaa alustas seekordset suusatuuri märksa edukamalt, paiknedes kolme etapi järel üldarvestuses 24. kohal.

Eile Val Müstairis peetud vabatehnikasprindis pidi Rehemaa leppima 32. kohaga, veerandfinaalpääsust jäi tal puudu vaid 0,43 sekundit. «Loomulikult, kui nii napilt välja jääd, teeb natuke meele mõruks, aga samas, kui vaadata tuuri kahte esimest etappi ja kokkuvõtet, ei näe ma väga põhjust nukrutsemiseks,» mõtiskles 30-aastane Rehemaa.

Ka teistel eestlastel ei õnnestunud eelsõidust edasi pääseda – Karel Tammjärv sai 51. ja Algo Kärp 76. koha, Tatjana Mannima oli 52. Meeste sprindi võitis norralane Finn Hågen Krogh ning naiste finaalis tegi võimsa sõidu ameeriklanna Kikkan Randall, kes edestas norralanna Ingvild Flugstad Østbergi 8,7 sekundiga.

«Kuna konkurents on nii tihe, ei saa heas kohas kunagi kindel olla.»

Kolme etapi järel on Touri üldliidrid poolatar Justyna Kowalczyk ja venelane Maksim Võlegžanin, üldarvestuses 24. kohal paiknev Rehemaa kaotab Võlegžaninile 2.33,5.

«Tegelikult oli juba enne Touri enesetunne hea, aga samas oli väike kahtlus hinges, sest ma ei teadnud, kui hea see tunne on ja kas see tähendab kohtasid 20 või 40 hulgas,» tunnistas Rehemaa. «Kuna konkurents on nii tihe, ei saa selles kunagi kindel olla. Õnneks näitasin, et suudan stabiilselt maailmas 30 hulgas olla ja võidu sõita küll.»

Parima tulemuse tegi Rehemaa Touri proloogil, kui lõpetas 20. kohaga. Teisel etapil sai ta 15 km klassikadistantsil 23. koha. «Loodan, et mul tuleb Touril veel paremaid päevi, kui on siiani olnud,» avaldas Rehemaa. «Jaksu on veel küll, samas on Tour etteaimamatu ja võib tulla ka kehvasid päevi, aga kui tervis vastu peab, siis mulle sobivaid distantse leidub veel päris mitmeid.»

Rehemaa loodab, et suudab eelseisvates klassikasõitudes proloogi 20. koha üle sõita. «Soov on kindlasti, aga kerge see pole,» mõtiskles ta. «Tahaksin Touri kokkuvõttes jõuda 30 sisse ja see eeldab, et mõnedel etappidel tuleb sõita 20 koha piirimaile, miks mitte ka ettepoole.»

Täna on Touril vaba päev, homme võisteldakse Cortina-Toblachis, kus meestel on kavas 35 km vabatehnikasõit viitstardist.

Suusatamine

Tour de Ski 3. etapp

Val Müstairis

Mehed. Sprint: 1. Finn Hågen Krogh (Norra) …  32. Aivar Rehemaa, 51. Karel Tammjärv, 76. Algo Kärp. Üldseis: 1. Maksim Võlegžanin (Venemaa), 2. Dario Cologna (Šveits) +2,1, 3. Petter Northug (Norra) +9,0 … 24. Aivar Rehemaa +2.33,5, 64. Algo Kärp +4.39,7, 68. Karel Tammjärv +5.16,1.

Naised. Sprint: 1. Kikkan Randall (USA) …  52. Tatjana Mannima. Üldseis: 1. Justyna Kowalczyk (Poola), 2. Therese Johaug (Norra) +50,3, 3. Kristin Steira (Norra) +1.00,9 … 40. Tatjana Mannima +4.28,7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles