Tiit Sokk: Eesti koondislased on valmis mängima Euroopa tippklubides

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk
Tiit Sokk Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallikoondis peatreener Tiit Sokk ütles rahvusvahelise korvpalliliidu kodulehele FIBA.com antud intervjuus, et tema arvates on Eesti koondise võtmemängijad valmis mängima Euroopa tippklubides.

«Me ei teinud tänavu midagi teistmoodi, jätkasime vaid varem alustatud tööd. Valmistumine algas siis, kui asusime mitu aastat tagasi koondist koostama. Hakkasime vanemaid mängijaid noortega asendama. Meie noored on ambitsioonikad ja arenguvõimelised. Üks koondise tugevusi on kindlasti väga hea meeskonnavaim,» sõnas Sokk.

Ehkki Eesti alagrupist otse EMile ei jõudnud, peab Sokk mängijate arengut märkimisväärseks. «Usun, et nad on valmis mängima Euroopa tippklubides. Meeskond on arenenud tänu mängijatele individuaalsele arengule. Võtmemängijad on kõvasti küpsemaks muutunud. Nad on individuaalselt mitu sammu edasi teinud. Põhjuseks on see, et nad on saanud klubihooajal mängida kõrgetasemelistes Euroopa liigades. Ehkki me seekord edasi ei pääsenud, lõpetasime turniiri üsna hea tundega,» sõnas peatreener.

Eesti alagruppi nimetas Sokk paberil vaadatuna tugevaimaks ning võite Iisraeli ja Serbia üle seda hinnatavamaks. «Tegelikult olime nendeks võitudeks valmis – tahtsime teha sammu edasi ning suuri korvpalliriike üllatada. Samas peame olema tänulikud, et meil oli võimalus nii heade meeskondade vastu mängida. See on samuti uuele tasemele jõudmiseks vajalik kogemus. Seekord polnud me lihtsalt veel valmis finaalturniiril osalema.»

Sokk usub, et tuleval aastal ollakse tänu paarile vigastusest paranenud võtmemängijale veelgi tugevamad. «Samuti tahaksime koondisesse lisada mõne mehe U20-koondisest, kes mängis mullu A-divisjoni turniiril,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles