Tuuri liider Northug: minu võiduvõimalused on väga väikesed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Tour de Ski liider Petter Northug lausus kodumaisele ajalehele VG, et peab enda šansse tuur võita üsna väikesteks. Soosikukoorma veeretas norralane hoopis Aleksandr Legkovi õlule.

«Legkov ja Dario Cologna on väga tugevad. Aleksandr on selge favoriit – peame Darioga mõlemad ennast autsaideriteks, sest ta on viimasel tõusul väga võimas,» lausus Northug. Legkov võttis mullusel tuuril lõputõusu kõigist konkurentidest kiiremini.

Homme sõidetakse veel 15 km ühisstardist ning pühapäeval ootab ees traditsiooniline lõputõus Alpides. «Kui me võistleksime Darioga omavahel, oleksid šansid 50-50,» lausus Northug. «Aga Aleksandriga on tunne, et võitmiseks peab just teda lööma. Hinnanguid anda on raske, aga kui me enam-vähem ühel ajal stardime, on minu võiduvõimaluse protsent üsna väike. Aleksandr on võimeline tõusu meist mõlemas minuti võrra kiiremini võtma.»

Northugiga nõustus ka Cologna. «Legkov on soosik. Meie Petteriga peame laupäeval kõvasti boonussekundite eest võitlema,» sõnas šveitslane. Legkov jäi seevastu tagasihoidlikuks. «Tuleb tihe võistlus,» lausus venelane.

Northugi edu Cologna ees on hetkel 16,1 sekundit, Legkov kaotab liidrile 23,4 sekundiga. Neljas on Maksim Võlegžanin 42-sekundilise kaotusega, viies mees Lukas Bauer kaotab Northugile juba üle kahe minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles