Eesti hooldemehed näitavad Tour de Ski'l head taset

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endised Eesti suusakoondise määrdemeistrid valmistavad ette Venemaa tippude suuski. Urmas Välbe (vasakul) ja Mihhail Lukertšenko.
Endised Eesti suusakoondise määrdemeistrid valmistavad ette Venemaa tippude suuski. Urmas Välbe (vasakul) ja Mihhail Lukertšenko. Foto: Liis Treimann

Tänavusel murdmaasuusatamise mitmepäevasõidul Tour de Ski’l pole Eesti sportlastel paremate sekka asja, kuid see ei tähenda, et eestlased ei saaks nautida võidurõõmu.

Naiste konkurentsis on kõikidele selga näitamas poolatar Justyna Kowalczyk. Eestlaste Are Metsa ja Peep Koidu määritud suuskadel kihutav poolatar võitis eile Toblachis võimsalt 3,3 km pikkuse klassikasõidu ning üldarvestuses on kaks etappi enne mitmepäevasõidu lõppu tema edu lähima jälitaja (Charlotte Kalla) ees juba üle minuti.

Metsa ja Koidu hea töö pole jäänud teistelgi märkamata ning nii on nende kohta lausunud kiidusõnu ka näiteks Eurospordi kommentaatorid.

Meeste seas teevad tänavusel Tour de Ski’l korralikke tegusid venelased, kellele valmistavad võistluste jaoks lumelaudu ette Urmas Välbe, Eero Bergman, Margo Puller ja Mihhail Lukertšenko. Seni on Venemaa meeskonna liikmed olnud heal tasemel ja üldarvestuses on kümne parema seas koguni neli meie idanaabrit, parimal positsioonil on Aleksandr Legkov, kes hoiab üldarvestuses kolmandat kohta.

Venelaste suurimateks konkurentideks on norralane Petter Northug ja šveitslane Dario Cologna, kes praegu kaks esimest meest.

Eile Toblachis 5 km klassikasõidus esikoha teeninud Kasahstani esindaja Aleksei Poltaranin on üldarvestuses kuues.

Eestlastel eile kõige paremini ei läinud, parimana sai Karel Tammjärv 40. koha. Üldarvestuses on edukaim Aivar Rehemaa, kes hoiab 37. positsiooni.

Tour de Ski lõpuni jääb veel kaks etappi. Täna on ees ühisstardist sõidetavad klassikatehnikadistantsid (naised 10 km, mehed 15 km), pühapäeval on kavas veel karm mäkketõus (mõlemal 9 km).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles