Steptšenko kiitis Otepääle tulnud pealtvaatajaid

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Steptšenko sai Otepääl laskesuusatamise IBU karikaetapil 14. koha.
Daniil Steptšenko sai Otepääl laskesuusatamise IBU karikaetapil 14. koha. Foto: Margus Ansu

Otepääl peetaval laskesuusatamise IBU karikaetapil oli meeste 20 km tavadistantsil eestlastest parim Roland Lessing, kes sai 13. koha, kohe tema järel lõpetas Daniil Steptšenko, kes kogus neli trahviminutit.

Esikoha teeninud Viktor Vassiljevile kaotas Stepštenko 3.45,5. «Mõlemad olid keskmised, nii laskmine kui sõit, samas, neli trahvi on distantsi jaoks natuke palju,» hindas ta.

Kuni viimase tiiruni oli Steptšenko tegemas väga ilusat sõitu, ent paraku jäid seal üles kaks märki. «Olengi selline viimase tiiru laskja,» selgitas ta. «Mõtlen juba rajal, et tahaksin nulli lasta, aga tegelikult ei tohi mõelda, tuleb lihtsalt minna ja lasta.»

Kui lõppkoht veel teada polnud, hindas 26-aastane Narvast pärit koondislane, et rahul võiks olla siis, kui ta jääks 15 hulka. «Muidugi tahaksin esikuuikusse, aga kui täna ei jõua, siis äkki homme,» lisas ta optimistlikult. Steptšenko seni parim tulemus IBU karikasarjas oli 21. koht.

Steptšenko jäi väga rahule võistlust vaatama tulnud rahvaga. «Super! Kõik karjuvad rajal, ei saa isegi rahulikult sõita,» muheles ta. «Hästi hea tunne on siin võistelda.»

Ka 56. koha saanud Peeter Kirss tundis rahva kaasaelamise üle heameelt. «Eestis sellist asja muidu laskesuusavõistlusel ei näe, täitsa suurvõistluse tunne tekkis,» rääkis ta. «Raja ääres oli ka palju inimesi, kõik ergutasid.»

Oma võistlusega jäi Kirss üldjoontes rahule. «Mul oli vahepeal väike tõbi küljes, sellepärast sõiduvorm praegu väga hea pole. Laskmine oli alguses hea, aga siis läks kehvemaks, viimases tiirus juba jalad värisesid,» sõnas Kirss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles