Kalev/Cramole taas raske võit, Arbet vigastatud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet (sinises).
Gregor Arbet (sinises). Foto: Liis Treimann

Eesti korvpallimeistrivõistlustel oli taas raskustes tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo, kes suutis võõral väljakul Pärnu meeskonna alistada vaid 76:71.

Ilma vigastatud Rain Raadikuta mänginud Pärnu jõudis kohtumise lõpus vastastele veel ohtlikult lähedale, kuid viimasel minutil tegid skoori vaid kalevlased ja võtsid seega ka võidu.

Numbriliselt korraliku esituse tegi võitjate poolel Keith McLeod, kelle arvele jäi 19 punkti, viis lauapalli ja viis resultatiivset söötu. Pärnu meeskonna ridades tegi võimsa soorituse endine kalevlane Kristjan Kitsing, lisaks 19 punktile võttis ta maha ka kümme lauapalli.

«Pärnu näitas täna Kalevile kenasti hambaid. Kristjan Kitsing oli mänguks hästi valmis ja tegi hea mängu. Viimastel minutitel saime vahe kahe punkti peale ning oli võimalus kolme proovida,» sõnas Pärnu meeskonna abitreener Mait Käbin.

«Nii tasavägine mäng oli meie jaoks negatiivne üllatus. Seekord oli meil rohkem probleeme rünnakuga ja tegime lubamatult palju pallikaotusi,» lisas kalevlaste juhendaja Alar Varrak.

Kalevlaste poolel ei saanud eile kaasa teha vigastustega väljas olevad Frank Elegar ja Rait Keerles. Samas Tanel Sokk sai eile juba meeskonda aidata. Siiski tabas meeskonda veel üks tagasilöök, kuna nüüd on trauma küüsis Gregor Arbet.

Kalev/Cramol seisab uuel nädalal ees ülioluline kohtumine, kui Ühisliigas minnakse vastamisi poolakate Turowiga, keda avavoorus suudeti võõrsil võita. Ühisliigas on kalevlastel kirjas praegu üks võit ja kaheksa kaotust, mis annab alagrupis viimase koha. Turow paikneb samas kahe võidu ja seitsme kaotusega täpselt nende ees.

«Sokuga on praegu korras, kuid Arbet väänas trennis hüppeliigest. Üritame Arbeti ja Elegari esmaspäevaks mängukorda saada, kuna muidu võib väga raskeks minna. Aga lõpuks tuleb mängida nendega, kes terved,» rääkis kalevlaste juhendaja.

Eilses teises Eesti meistrivõistluste kohtumises sai võidu kirja Valga Maks ja Moorits, kes alistas võõral väljakul kindlalt 80:54 Tallinna Kalevi. Võitjate resultatiivseimaks kerkis Heiko Rannula 19 punktiga.

Korvpall

Tallinna Kalev – Valga Maks & Moorits 54:80

Kalev: Campbell 20, Okoye 10, Luts 19.

Valga: Rannula 19, Oja 14, Peterson 9, Cunda 9.

Pärnu Korvpalliklubi – BC Kalev/Cramo 71:76

Pärnu: Matulionis 20, Kitsing 18 + 10 lp, Peciukevicius 10.

Kalev/Cramo: McLeod 19, Wilkinson 12, Dorbek 12.

Tabeliseis: 1. Tartu Rock 12 võitu / 0 kaotust, 2. Rakvere Tarvas 13/3, 3. BC Kalev/Cramo 11/4, 4. Valga Maks & Moorits 7/8, 5. Rapla Tyco 6/8, 6. TTÜ 6/8, 7. Pärnu Korvpalliklubi 5/9, 8. Tallinna Kalev 3/12, 9. KK HITO 1/12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles