Lessing: hobustest, kaladest ja olümpiamedalist

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing sõitis sprindidistantsil välja Eesti meeste parima koha ning kinnitas, et ei mõtle veel loobumismõtteid.
Roland Lessing sõitis sprindidistantsil välja Eesti meeste parima koha ning kinnitas, et ei mõtle veel loobumismõtteid. Foto: Margus Ansu

Eesti laskesuusakoondise raudvara Roland Lessing on lisaks oma tulemustele tuntud ka omapärase huumori ja kentsakate väljaütlemiste poolest. Ka Otepääl peetud IBU karikaetapil jagus 34-aastasel mehel oma etteastete kommenteerimiseks värvikaid võrdlusi.

Sel hooajal nigela lasketabavusega kimpus olnud Lessing eksis laupäevases 20 km sõidus viiel lasul ja 13. koha saanud mehe meel oli mõru. «Läksin rajale ja jõudsin finišisse, muud ei midagi. Vahepeal liigutasin ja hingasin, ajas ikka hingeldama küll,» kommenteeris ta. «Võistluspettumust pole, vaid pettumus iseendas. Tundub, et vanad hobused tuleb magama panna. Läbiaetud traavlid pannakse kõik magama, eks ongi selline magamapaneku eelne tunne.»

Oli tegemist taas peene huumoriga või on Lessingu peas taas loobumismõtted ringlema hakanud? «Ise ei hakka lõpetama, aga vanad hobused pannakse magama, iseenesest,» jäi ta öeldule kindlaks. «Pelgalt koondisesse saamine võib-olla paelub 19-aastast sportlast, mind see enam ei paelu. Tegemise pärast võin niisama ka suusatamas käia.»

Eilses 10 km sprindis tegutses aga Lessing lasketiirudes eksimatult ja lõpetas võistluse kuuendana. «Veest välja tõstetud kala ujus kuidagi vette tagasi,» hindas ta võistlust. «Eile (laupäeval – toim) oli hingeldamise tunne, täna (pühapäeval – toim) saab kuidagi õhku jälle peale.»

Pärast finišit intervjuusid jagades kinnitas Lessing, et jutud tema lõpetamisest olid liialdatud ja pigem meedia tekitatud intriig. «Öösel näiteks nägin unes, et võidan 2018. aasta olümpial Pyeongchangis medali. Pole mõtet kõike uskuda, mida ma räägin,» selgitas Rein Pedaja õpilane. «Olen võitleja, mulle meeldib sport kõige rohkem. See on mulle leiva lauale toonud, ei vii täna ka seda minema.»

Enda esitusi tänavuse talve Eesti suurimaks talispordivõistluseks ristitud IBU karikaetapil hindas Lessing kokkuvõttes kolmega. «Kodus on tore võistelda, tütred olid vaatamas, siis ei saa ikka väga lahja olla,» mõtiskles ta. «Sain kinnitust, et olen jätkuvalt võimeline nii IBU karikal kui MK-sarjas sõitma esikümnesse, kui kõik kokku langeb, aga seda lihtsalt ei juhtu väga tihti.»

Lisaks Lessingu sprindi 6. kohale rõõmustas kodupublikut Kadri Lehtla, kes 15 km tavadistantsil oli neljas, korrates sellega oma parimat tulemust IBU karikasarjas.  

Üsna tuulistes oludes peetud võistlusel teenis Lehtla kolm trahviminutit. «Ilm oli väga keeruline, natuke olin mures, sest ma pole varem suutnud neid loteriisid ära kasutada,» tunnistas Lehtla.

Jõulude ajal haigestunud Lehtla rõõmustas, et sõiduvorm liigub paremuse suunas. «Nädal varem Eesti meistrivõistlustel tundsin ise end hästi, aga kõrvalt vaadati, et üldse ei liigu, nüüd oli vastupidi, tundsin end üsna kehvasti, aga tundus, et liikusin täitsa hästi,» muigas Lehtla.

Eilses 7,5 km sprindis tegi Lehtla kolm möödalasku ja pidi leppima 21. kohaga. «Kolme trahviga ei saa rahul olla,» nentis ta. «Viimases tiirus olin kahel viimasel lasul väga ebakindel, mingi värin tuli sisse, ei tea, mis seal täpselt juhtus.»

Kodupubliku ees tegid tubli etteaste ka Daniil Steptšenko ja Kristel Viigipuu – Steptšenko oli 20 km sõidus 14. ja sprindis 20., Viigipuu sai 15 km tavadistantsil 17. ja sprindis 23. koha.

«Olen rahul, üldiselt läks hästi,» hindas Steptšenko. «Kuna see võistlus polnud algselt plaanis ja spetsiaalselt selleks ei valmistunud, jään rahule.»

22-aastase Viigipuu tulemused on seda hinnatavamad, et neljapäeval Saksamaal Oberhofis MK-etapil teatesõidus võistelnud neiu alustas reede hommikul kell kuus reisi Otepää suunas ja jõudis kohale reede õhtul kell seitse. «Päris raske oli, juba hommikul tundsin, et selg ja jalad on kanged,» tunnistas Viigipuu pärast sprinti. «Rajal tundsin, et särtsu pole, aga kangutasin kuidagi ära.»

Esmakordselt Otepääl peetud IBU karikaetapp ei suutnud küll Tehvandi staadionile ja raja äärde meelitada nii palju inimesi, kui 12 korda samas peetud murdmaasuusatamise MK-etapp, ent ligi tuhat inimest käis siiski võistlusi vaatamas ja tribüün oli enam-vähem täis.

«Tore, et on inimesi ka vaatama tulnud. Ei istuta ainult Facebookis ja teleka ees,» rõõmustas Lessing.

Steptšenko kiitis, et ka raja ääres elati häälekalt kaasa. «Super! Kõik karjuvad, ei saa isegi rahulikult sõita,» muheles ta. «Hästi hea tunne oli siin võistelda.»

Tabloo

IBU karikaetapp Otepääl

Mehed. 20 km tavadistants:

1. Viktor Vassiljev (Venemaa) 52.45,7 (1 möödalask), 2. Timofei Lapšin (Venemaa) +52,8 (3), 3. Tomas Holubec (Tšehhi) +55,4 (1) ... 13. Roland Lessing +3.35,3 (5),

14. Daniil Steptšenko +3.45,5 (4), 56. Peeter Kirss +9.12,9 (7). 10 km sprint: 1. Magnus Jonsson (Rootsi) 25.02,6 (0 möödalasku), 2. Johannes Thingnes Bø (Norra) +10,2 (0), 3. Daniel Mesotitsch (Austria) +24,5 (0) ... 6. Roland Lessing +38,7 (0), 20. Daniil Steptšenko +1.33,0 (1),

74. Peeter Kirss +4.21,0, 75. Jan Treier +4.22,2 (2), 80. Jaan Koolmeister +4.58,1 (4).

Naised. 15 km tavadistants:

1. Jekaterina Jurjeva (Venemaa) 47.12,0 (2 möödalasku), 2. Anastassia Zagoruiko (Venemaa) +8,0 (2), 3. Ane Skrove Nossum (Norra) +1.18,6 (4), 4. Kadri Lehtla +1.54,0 (3) ... 17. Kristel Viigipuu +5.54,6 (5). 7,5 km sprint: 1. Jekaterina Jurjeva (Venemaa) 21.16,5 (0 möödalasku), 2. Evi Sachenbacher-Stehle (Saksamaa) +3,6 (2), 3. Anastassia Zagoruiko (Venemaa) +21,2 (1) ...

21. Kadri Lehtla +1.42,6 (3),

23. Kristel Viigipuu +1.55,4 (1),

31. Meril Beilmann +2.13,8 (0),

34. Ulla-Maarit Helinurm +2.33,8 (2), 42. Marju Meema +2.55,9 (0).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles