Täna õhtul selgub maailma parim jalgpallur - on see Messi, Ronaldo või Iniesta?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi (vasakult), Andres Iniesta ja Cristiano Ronaldo - üks neist kolmest on 2012. aasta parim jalgpallur.
Lionel Messi (vasakult), Andres Iniesta ja Cristiano Ronaldo - üks neist kolmest on 2012. aasta parim jalgpallur. Foto: SCANPIX

Täna õhtul tehakse Zürichis rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA peakorteris teatavaks läinud aasta parima jalgpalluri nimi. Kandidaate on alles jäänud kolm - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Andres Iniesta.

25-aastasest Messist võib saada esimene mängija, kes kroonitud parimaks neljal korral. Argentina ründajal on juba auhinnakapis tiiltid 2009., 2010. ja 2011. aastast ning 2012. aastal kodumaa koondise ja Barcelona eest löödud uskumatu 91 värava valguses on ta tänavugi suursoosik.

Madridi Reali poolkaitsja Cristiano Ronaldo eelmise hooaja 46 liigaväravat kergitasid ta ainsaks meheks, kes suutnud La Ligas ühe hooajaga ületada 40 tabamuse piiri. 2008. aastal maailma parimaks nimetatud Ronaldo tüüris Madridi koduse meistritiitlini, kuid Meistrite liigas jäädi pidama poolfinaalis ja sama saatus tabas Portugali koondist ka suvisel EMil. Kas Ronaldo saatus ongi olla Messi järel igavene teine?

Andres Iniesta nimetati Hispaania koondise võiduga lõppenud EMil turniiri parimaks mängijaks ning samuti mulluse Meistrite liiga hooaja mängijaks, ehkki Barcelona kaotas poolfinaalis Chelseale. Barcelona püsis tema taktikepi all koduväljakul 55 mängu järjest löömatuna. Kolmest ainsana ei ole Iniestat aga veel kordagi maailma parima mängija auhinnaga pärjatud. Kas ja millal see päev üldse tulla võib?

Kes kolmest valitakse täna õhtul parimaks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles