Messi valiti neljandat korda maailma parimaks jalgpalluriks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi sai täna juba neljandat korda poseerida maailma parimale jalgpallurile antava auhinnaga.
Lionel Messi sai täna juba neljandat korda poseerida maailma parimale jalgpallurile antava auhinnaga. Foto: SCANPIX

Zürichis rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA peakorteris peetud galaõhtul avalikustati lõppenud aasta parimate nimed, rekordilist neljandat korda järjest valiti maailma parimaks meesjalgpalluriks FC Barcelonas mängiv argentiinlane Lionel Messi.

25-aastasele Messile järgnesid portugallane Cristiano Ronaldo ja hispaanlane Andres Iniesta. Messi teenis 41,6 protsenti häältest, Ronaldo 23,68 ja Iniesta 10,91 protsenti.

Naistest nimetati parimaks 32-aastane USA koondise ründaja Abby Wambach, kes võitis selle auhinna esimest korda. Wambach kogus 20,67 protsenti häältest. Teine oli 13,5 protsenti häältest kogunud brasiillanna Marta, kes on varem viiel korral maailma parimaks naisjalgpalluriks valitud, ning kolmas 10,87 protsendiga ameeriklanna Alex Morgan.

Eelmise aasta ilusaimaks väravaks valiti Fenerbahce mängija Miroslav Stochi tabamus Türgi liigas Genclerbirligi vastu. Vaata videot!

Parimaks naistetreeneriks valiti USA koondise juhendaja, rootslanna Pia Sundhage, kes juhtis ameeriklannad teist korda järjest olümpiavõiduni. Sundhage kogus 28,59 protsenti häältest.

Parima meestetreeneri tiitliga pärjati Hispaania koondise peatreener Vicente Del Bosque, kes viis eelmisel aastal hoolealused Euroopa meistritiitlini. Del Bosque kogus 34,51 protsenti häältest.

2012. aasta sümboolne meeskond:

Väravavaht: Iker Casillas

Kaitsjad: Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo

Poolkaitsjad: Xabi Alonso, Xavi Hernandez, Andres Iniesta

Ründajad: Lionel Messi, Radomel Falcao, Cristiano Ronaldo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles