Kalev/Cramo peatreener: meile anti vee alla väike õhumull

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo mängus oli seekord näha võitluslikkust – seda näitab ka pilt, kus Bamba Fall blokeerib vastaste viset, aktsioonis on ka Gregor Arbet ja Armands Škele.
Kalev/Cramo mängus oli seekord näha võitluslikkust – seda näitab ka pilt, kus Bamba Fall blokeerib vastaste viset, aktsioonis on ka Gregor Arbet ja Armands Škele. Foto: Peeter Langovits

Kalev/Cramo korvpallimeeskond sai Ühisliigas väärt võidu ja pääses punase laterna rollist.

Kalev/Cramo ja Turowi kohtumise teise veerandaja viimased viis minutit. Kalev püsib kuival, Poola klubi pallurid tabavad aga ühe viske teise järel. Kalevi edu sulab, muutub olematuks ja poolajavile kõlades juba kaheksapunktiliseks kaotusseisuks. Kas tõesti läheb jälle nii nagu viimasel ajal tavaks … Jälle kaotus? Õnneks mitte.

«35 minutit näitasime head korvpalli, aga teise veerandaja lõpus vaatasin ka ise, et kas jälle … Peame mängima palju stabiilsemalt,» rääkis Kalevi peatreener Alar Varrak pärast kohtumist. Neid sõnu lausudes võis noor peatreener juba kergendunult hingata ja korraks isegi naeratada. Teisel poolajal suutsid ta hoolealused end koguda ja lõpuminutite virvarrist võitjana väljuda. 72:68 tähendas seda, et Kalev pääses Ühisliiga alagrupiturniiri punase laterna rollist. Kaheksa kaotuse kõrval oli see tänavu teine võit. Kusjuures ka esimene võit saadi sama meeskonna üle. Turowil on samuti kaks võitu, kuid paremus omavahelistes mängudes annab esialgu eelise Kalevile.   

«Alguses saime asja hästi käima, kuid siis mingi periood ei sujunud üldse. Õnneks saime teisel poolajal kiiresti vastastele järele ja tasavägine lõpp õnnestus enda kasuks pöörata,» sõnas Gert Dorbek. «Ega ei jäänud palju puudu, et oleksime teise veerandaja viie minutiga kõik maha mänginud.»

«Ega ei jäänud palju puudu, et oleksime teise veerandaja viie minutiga kõik maha mänginud.»

Ilmselgelt oli seletamatu mõõnaperiood hingel kõigil kalevlastel. Neid hetki puudutas oma mängujärgses intervjuus ka Kalevi parimana 18 punkti kogunud Gregor Arbet. Samas märkis ta, et võrreldes viimaste koduliiga mängudega oli seekordne esitus märksa parem.

«Mängisime võitluslikult ning esimest korda tänavusel hooajal suutsime Ühisliiga kohtumises võita lauavõitluse,» rääkis ta. «Eks kõik andsid endale ikka aru, et tegemist on ülitähtsa mänguga. Õnneks saime paar päeva selleks ka rahulikult valmistuda,» lisas alati meeskonda sütitava emotsionaalsusega tegutsev Dorbek. «Kõik olid valmis sada protsenti võitlema ja tänu sellele see võit ka tuli. Katsume seda head emotsiooni nüüd hoida.»

Kalev vajas seda võitu nagu õhku – ning mitte ainult Ühisliiga tabeli mõttes, vaid ka mängijate ja treenerite enesekindluse kasvatamiseks. Arbet rõhutaski, et võit tekitas hinge väga mõnusa tunde, ning nentis, et nii head võitu pole juba ammu saadud. Samas jäi ta kahe jalaga maa peale ja tõdes, et mänguliselt on minna veel väga pikk tee. «Täna õhtul polnud meil vastas eliittasemel meeskond, aga tegemist on ikkagi Poola liiga liidriga,» arutles Varrak. «Võiduga anti meile vee alla justkui väike õhumull, kuid kokkuvõttes oli see vaid üks mäng paljudest … Meil oleks vaja saada stabiilselt võite.»

Dorbek loodabki, et tugevas sarjas saadud võit aitab tulevikus kergemini edasi liikuda. «Selle pealt on hea edasi minna,» nentis ta.

Kalevi võidule lisab väärtust seegi, et meeskonda ei saanud aidata ameeriklasest tsenter Frank Elegar ja ääremängija Rait Keerles. Mõlemat meest vaevab vigastus. Seepärast jagas Varrak mänguaega kaheksa mehe vahel. «Kui mängijate valik on väiksem, tuleb iga mehe roll selgemini välja,» selgitas Varrak, ent lisas kohe, et ei kavatse nii väikse koosseisuga jätkata ja ootab vigastatud mängijaid tagasi. «Pikas jooksus on vaja kasutada 11–12 meest, eriti veel meie tiheda mängugraafiku juures.»

Pikaks mõnulemiseks pole kalevlastel aega. Neljapäeval kohtutakse Balti liigas kodus Palangaga, pühapäeval võõrustatakse Ühisliigas Donetskit.

Kalevlaste võidud tulevad poolakate ja ukrainlaste üle

Korvpalli Ühisliigas on praegu käimas neljas hooaeg ning BC Kalev/Cramo sai eile kirja oma viienda võidu selles sarjas. Kui esimesel hooajal jäädi võiduta, siis teisel aastal tuli üks, mullu kaks ning ka tänavusel hooajal on saadud pärast eilset Turowi alistamist kaks võitu.

Ühisliigas moodustavad teatavasti kõige suurema osa Venemaa klubid, kuid ühegi idanaabri tiimi selga ei ole seni suudetud veel prügiseks teha. Siiamaani on võite nopitud vaid Poola ja Ukraina meeskondade üle.

Tänavusel hooajal on Kalev kahel korral suutnud alistada poolakate PGE Turowi. Samas mullu saadi mõlemad võidud Ukraina tiimi Kiievi Budivelniku vastu (alagrupi viimasest kohast see toona siiski ei päästnud, kuna teiste meeskondadega mängides sai Budivelnik viis võitu).

Ajaloolise esimese võidu teenis Kalev/Cramo aga mängus poolakate Euroliiga tiimi Asseco Prokomiga, kes alistati 2011. aasta jaanuaris koduplatsil 77:70.

Arvestades, et kalevlased on seni Ühisliigas alistanud Poola ja Ukraina tiime, on loodetavasti tegemist hea endega, kuna pühapäeval minnakse samas liigas vastamisi ukrainlaste BC Donetskiga.

Korvpalli Ühisliiga A-alagrupp

BC Kalev/Cramo – PGE Turow 72:68

Kalev/Cramo: Arbet 18, Fall 15, McLeod 9, Dorbek 8, Wilkinson 7, Abbott 6, Škele 5, Sokk 4.

Turow: Micic 24, Kulig 10, Cel 8, Wichniarz 8, Aleksic 5, Zigeranovic 5, Stelmach 4, Opacak 3, Jackson 1.

BC Astana – BC Himki 92:77

Samaara Krasnõje Krõlja – Azovmaš 72:62

Tabeliseis: 1. Kaasani Unics 8 võitu / 2 kaotust, 2. St. Peterburi

Spartak 7/2, 3. Krasnõje Krõlja 7/3, 4. BC Himki 7/3, 5. BC Astana 5/4, 6. Vilniuse Lietuvos Rytas 5/5, 7. BC Donetsk 4/6, 8. Azovmaš 2/8, 9. Kalev/Cramo 2/8, 10. PGE Turow 2/8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles