Armstrong pakkus aastaid tagasi antidopingu agentuurile suurt annetust

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

USA Antidopingu Agentuuri (USADA) juht avaldas täna eetrisse minevas saates «60 Minutes Sport», et dopingupatuseks tembeldatud ja tiitlitest ilma jäänud Lance Armstrong tahtis aastaid tagasi USADA-le suurt annetust teha.

USADA juht Travis Tygart rääkis, et 2004. aastal võttis dopinguagentuuriga ühendust Armstrongi esindaja ning avaldas, et tema klient sooviks neile suure annetuse teha, vahendab Reuters.

«Olin jahmunud. Mõistagi tekitas see huvidekonflikti ja ma ei kahelnud hetkekski, kui pakkumise tagasi lükkasin,» sõnas Tygart.

Küsimusele, millist summat Armstrong pakkus, vastas Tygart: «Üle 150 000 dollari (umbes 115 000 eurot – toim).»

Kui saatejuht teatas, et nende andmetel oli see summa hoopis 250 000 dollarit (üle 190 000 euro – toim), vastas Tygart: «See oli seal kandis, jah.»

Lisaks väitis Tygart, et Armstrong kinkis Rahvusvahelisele Jalgrattaliidule (UCI) 100 000 dollarit ehk üle 76 000 euro.

USADA mõistis eelmise aasta augustis Armstrongi süüdi ulatuslikus dopingutarvitamises ja määras talle eluaegse võistluskeelu ning tühistas alates 1998. aasta augustist kõik tema tulemused, sealhulgas ka seitse Tour de France’i võitu. Karistus jõustus oktoobris, kui selle kinnitas ka UCI.

Kogu aeg dopingutarvitamist eitanud Armstrong pole sellest ajast saadik ühtegi intervjuud jaganud, kuid nüüd kavatseb ta lõpuks suu puhtaks rääkida, andes 17. jaanuaril intervjuu populaarsele telesaatejuhile Oprah Winfreyle.

«Armstrong räägib väidetavast dopinguskandaalist ja aastatepikkustest süüdistustest,» teatas telekanal.

90-minutiline intervjuu on eetris Eesti aja järgi ööl vastu 18. jaanuarit varahommikul kell 4 ning sellest on võimalik vaadata otseülekannet aadressil oprah.com.

Laupäeval kirjutas New York Times, et 41-aastane Armstrong plaanib lõpuks tunnistada, et tarvitas keelatud aineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles