Kerese mälestusturniir toob Tallinnasse maailma suurnimed

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Keres
Paul Keres Foto: Wikipedia

Eeloleval nädalavahetusel Tallinnas Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses toimuval XXII rahvusvahelisel kiirmaleturniiril «Meenutades Paul Kerest” osaleb üle saja maleteja. Eesti paremate kõrval mängivad kaasa eksmaailmameistrist suurmeister Aleksander Halifman (Venemaa) ja maailmameistri tiitli pretendent suurmeister Aleksei Širov (Läti). Reedel ja laupäeval toimuvale eelturniirile on registreerunud juba enam kui 120 malehuvilist, laupäeval ja pühapäeval toimub kümne osalejaga finaalturniir.

Laupäeval ja pühapäeval toimuvale finaalturniirile on kutsutud suurmeistrid Aleksei Širov (Läti), Aleksander Halifman (Venemaa) ja Daniel Fridman (Saksamaa) ning Eesti paremad maletajad Jaan Ehlvest ja Aleksandr Volodin. Lisaks neile pääsevad finaalturniirile eelturniirilt viis paremat.

Aleksander Halifman oli FIDE maailmameister aastatel 1999-2000, Aleksei Širov kaotas 2000. aastal maailmameistri tiitlimatšis valitsevale maailmameistrile Viswanathan Anandile (India). Läti päritolu Daniel Fridman on teinud viimastel maleolümpiatel Saksamaa koondise eest individuaalselt mitmeid säravaid esitlusi.

Võistluse ajal saab internetis turniiri erilehekülje http://www.eestimale.ee/keres2013/ vahendusel jälgida otseülekandes olulisemaid partiisid, samas kuvatakse jooksvalt voorude tulemusi, statistikat ja muud infot.

7. jaanuaril möödus 97 aastat legendaarse maletaja Paul Kerese sünnist. 

Turniiri ajakava:

Reede, 11. jaanuar

16.30 turniiri avamine, 2012. a. BEKO sarja parimate autasustamine
17.00-20.50 eelturniiri I-IV voor

Laupäev, 12. jaanuar

10.00-12.50 eelturniiri V-VII voor
Vahetult viimase vooru järel eelturniiri autasustamine ja lõpetamine

15.30 põhiturniiri avamine ja loosimine
16.00-19.50 põhiturniiri I-IV voor

Pühapäev, 13. jaanuar

10.00-14.50 põhiturniiri V-IX voor
15.00 põhiturniiri autasustamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles