Dopingulabori juht eitas süüdistusi Armstrongi abistamises

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martial Saugy.
Martial Saugy. Foto: SCANPIX

Šveitsi dopingulabori juhataja, keda süüdistati Lance Armstrongile dopingutarvitamise varjamiseks vajalike juhiste andmises, korraldas pressikonverentsi, kus eitas tuliselt süüdistusi.

Martial Saugy kinnitas, et USA antidopinguagentuuri väited, nagu oleks ta Armstrongi abistanud, on täiesti valed. «Vastus on väga lihtne: ei, ma pole Lance Armstrongile mingeid vihjeid andnud. See oleks ju paradoksaalne, kuna minu töö seisneb dopinguvastase labori juhtimises. Võitlus dopingu vastu on meie elutöö,» lausus ta.

Saugy kinnitas Armstrongiga kohtumist, kuid märkis, et see pole uudis. «Arvan, et tollases kontekstis oli see õige tegu. See polnud viga ega naiivne samm, nagu mõni on väitnud. Kohtumine kestis umbes 20 minutit ja rohkem pole ma temaga elu jooksul suhelnud.»

Armstrongilt võeti mullu oktoobris aastatel 1999-2005 võidetud seitse Tour de France’i tiitlit ja talle määrati eluaegne võistluskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles