Ajateenistust läbiv Eesti esireket kogub taas vormi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurpoiss Raul Must saab nüüd taas rohkem treeningutele pühenduda.
Sõdurpoiss Raul Must saab nüüd taas rohkem treeningutele pühenduda. Foto: Andres Haabu

Eesti parim sulgpallur, kahekordne olümplane Raul Must langes kodusel rahvusvahelisel turniiril Yonex Estonian International seekord konkurentsist välja poolfinaalis, kus kaotas soomlasele Eetu Heinole 0:2. Kahel varasemal aastal tuli Mustal turniiri finaalis tunnistada soomlase Ville Langi paremust.

«Tuleb tunnistada, et praegu pole vorm kõige teravam,» räägib Must, kes lõppenud aasta oktoobrist kuni detsembrini täitis oma kohustust Eesti riigi ees, viibides ajateenistuses. «Baastreeningu ajal ei saanud piisavalt treeningutele pühenduda ja eks seepärast polegi vorm kõige parem. Eriti andis see tunda tasavägistes geimilõppudes, kus ma vastasele alla jäin. Tegelikult oleks poolfinaal ka minu kasuks võinud pöörata, aga seekord läks nii.»

Veerandfinaalmängus kohtus Must kuuenda asetusega prantslase Thomas Rouxeliga ning sai kindla võidu 21:16, 21:14. Poolfinaalis oli Musta vastaseks soomlaste teine reket Eetu Heino. Mustal oli esimeses geimis seisul 20:16 kasutada kolm geimpalli, kuid soomlane suutis geimi siiski 22:20 võita. Teises geimis oli Heino pikalt kolme-neljapunktilises eduseisus, kuid Must suutis lõpus juhtimagi minna, ent viimastel punktidel oli soomlane kindlam. Must võttis mängu kokku järgnevalt: «Enesekindlusest jäi puudu, löögid ei tööta nii nagu parematel päevadel. Mõlemas geimis juhtisin ja oleks pidanud vähemalt ühe ära võtma, kuid tuleb endale veel pika võistluspausi järel aega anda.»

Meesüksikmängu pühapäevases finaalis tuli Heinol tunnistada 18-aastase jaapanlase Kento Momota 2:1 paremust. Momota on juunioride maailmameister. «Soomlane oli tugev ja osutas ka finaalis tublit vastupanu, seetõttu pole ime, et talle alla jäin,» sõnab Eesti esireket, kel oli turniiril kõrgeim asetus.

Must jätkab ajateenistust, ent ei pea enam pidevalt kohapeal olema. «Nüüd saan tõsisemalt treenida ja võistelda ja olen kuni veebruari lõpuni Eestis. Seejärel sõidan kolmeks nädalaks treeninglaagrisse Malaisiasse,» ütleb Must, kes esindab jätkuvalt Saksamaa Bundesligas mängivat klubi BV Gifhorn. «Järgmine võistlus on Eesti meistrivõistlused ja seejärel turniir Rootsis. Märtsi lõpuni mängin ka klubi eest viis mängu.»

Pekingi ja Londoni olümpial osalenud Must kavatseb kindlasti jõuda ka Rio de Janeiro mängudele. «Rio mahub kindlasti minu plaanidesse. Mingeid muid mõtteid pole mulle selles osas pähe tulnud ja sinnani jätkan kindlasti sportlasena. Täpset treeningplaani ei ole nii pikaks ajaks tehtud, ent võtan samm-sammult ja suures plaanis on olümpiamängud minu suurim siht,» kinnitab ta.

Rääkides koduse sulgpalli seisust, sõnab Must, et seis väga roosiline pole. «Naiste seas on tekkimas mõned mängijad, kes suudavad rahvusvahelistel turniiridel konkurentsi pakkuda. Meeste seas on seis kehvem ja praegu pole küll kedagi jõuliselt esile kerkimas,» tunnistab sulgpallur. Kas ta pärast mängijakarjääri lõppu ka ise treenerileiba proovib, ei oska Must öelda. «Mul ei ole veel täpselt välja mõeldud, mida ma pärast spordist taandumist tegema hakkan, aga ilmselt mingil moel jään sulgpalliga ikka seotuks.»

.SULGPALL

Yonex Estonian International

Meesüksikmängu finaal

Kento Momota (Jaapan) – Eetu Heino 2:1 (20:22, 21:15, 21:15)

Naisüksikmängu finaal

Line Kjaersfeldt (Taani) – Natalia Perminova (Venemaa) 2:1 (13:21, 21:18, 21:18)

Meespaarismäng

Laurent Constantin, Matthieu Lo Ying Ping (Prantsusmaa) – Iikka Heino, Mika Kongas (Soome) 2:0 (21:11, 22:20)

Naispaarismäng

Irina Hlebko, Ksenia Polikarpova (Venemaa) – Julie Finne-Ipsen, Rikke S. Hansen (Taani) 2:1 (15:21, 21:19, 22:20)

Segapaarismäng

Anton Kaisti, Jenny Nystrom (Soome) – Bastian Kersaudy, Anne Tran (Prantsusmaa) 2:0 (21:18, 21:10)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles