Armstrong: vastan Oprah´ küsimustele ausalt

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

Dopingutarvitamises süüdi mõistetud jalgrattur Lance Armstrong annab täna õhtul intervjuu tuntud USA telesaatejuhile Oprah Winfreyle. Saade läheb eetrisse meie aja järgi ööl vastu reedet.

Paljude asjatundjate arvates tunnistab Armstrong seal esimest korda, et kasutas keelatud aineid. Seni on ta dopingutarvitamist eitanud.

Jalgrattur ütles AP-le laupäeval saadetud tekstisõnumis järgmist: «Ütlesin Oprah´le, et ta võib mult küsida kõige kohta ja ma vastan otse ning ausalt. Rohkem ei saa ma hetkel midagi öelda.»

Pühapäeval oli Armstrong parajasti oma kodulinnas Austinis sörkjooksu tegemas, kui AP ajakirjanik temaga rääkida sai. «Olen rahulik ning valmis rääkima,» ütles rattur, ent ei täpsustanud, mida ta täpselt rääkida kavatseb.

Armstrong ei ole kunagi positiivset dopinguproovi andnud, kuid Ameerika Antidopingu Agentuur avaldas mahukaid materjale, kust selgus, et ameeriklane tarvitas süstemaatiliselt dopingut. Seetõttu tühistati kõik Armstrongi seitse Tour de France’i võitu ning talle määrati eluaegne võistluskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles