Paastumise lõpetanud NBA tähtmängija: ma enam ei jõua

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carmelo Anthony.
Carmelo Anthony. Foto: SCANPIX

NBAs New York Knicksi meeskonnas mängiv Carmelo Anthony otsustas lõpetada 15-päevase paastu, mille jooksul ta ei söönud liha ega ka süsivesikuid.

Korvpallur selgitas, et tegu on tavaga, mida ta on varemgi järginud. «Teen seda aeg-ajalt, et oma ellu pisut selgust tuua – lihtsalt vaimsetel põhjustel. Nüüd aitab. Rohkem ma ei jõua. Annan alla,» teatas Anthony pärast 100:87 võidumängu New Orleans Hornetsi üle.

«See on pikk jutt,» jätkas ta, kui ajakirjanikud paastu kohta rohkem uurisid. «Ma ei ole kaks ja pool nädalat korralikult söönud. Ei mingit liha, ei mingeid süsivesikuid ja nii edasi. Nii et ma ei tea, kuidas ma tipptasemel treenides ja mängides üldse hakkama sain. Viimase nädala jooksul tundsin nii mõneski mängus, et olen sisemiselt täiesti tühi ja otsin mingil moel kuskilt energiat,» lausus ta. «Nüüd aga lähen ja võtan kõige suurema steigi, mida üldse pakutakse.»

Paastumine jättis oma jälje ka Anthony mänguvormile – kui enne 15-päevast perioodi viskas ta mängus keskmiselt 28,5 punkti ja tema tabavusprotsent oli 43,4, siis paastuajal tõusis tema keskmine punktisumma küll 32,3 peale, ent samas pidi ta selleks sooritama palju rohkem viskeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles