Armstrong lükkas tagasi kokkuleppe, mis jätnuks talle viis tiitlit alles

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide dopinguagentuuri USADA sõnul lükkas jalgrattur Lance Armstrong tagasi kokkuleppe, mis oleks võtnud temalt vaid kaks Tour de France’i võitu.

USADA pakkus Armstrongi dopingutarvitamise kohta tõendeid kogudes välja võimaluse, et ameeriklane annab infot oma endiste meeskonnakaaslaste kohta. Sellisel juhul oleks talt võetud vaid 2004. ja 2005. aasta Tour de France’i võit, kuid Armstrong oleks säilitanud aastatel 1999-2003 võidetud tiitlid ning oleks pääsenud ka lühema võistluskeeluga.

Armstrong lükkas aga ettepaneku tagasi ning sai mullu eluaegse võistluskeelu, jäädes ilma kõigist seitsmest tiitlist. Tema meeskonnakaaslased olid palju koostööaltimad ning 11 meest said vastutasuks vaid kuuekuulise võistluskeelu. USADA juhtkonda kuuluv Travis Tygart kirjeldas Armstrongi keeldumist kui ühte uurimise madalpunkti. «Olime väga pettunud, et ta otsustas lahenduseni jõudmisest keelduda,» sõnas Tygart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles