Kreekasse lahkuvale Arbetile asendust ei otsita

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallur Gregor Arbet
Korvpallur Gregor Arbet Foto: Toomas Huik

Aastaid Kalev/Cramo raudvara hulka kuulunud Gregor Arbeti Kreekasse Kavalasse siirdumise üle algasid läbirääkimised juba paar nädalat tagasi. Kuniks asjad polnud selged, hoiti toimuvat salajas. Uudis avalikustati alles eile, kui Arbeti minek sai täiesti kindlaks.

«Tekkis hea võimalus ja otsustasin selle ära kasutada,» vahendas basket.ee Arbeti lühikommentaari. «Meil on mängijatega sellised lepingud, et kui neile tehakse hea pakkumine, ei hakka me esitama hirmsaid nõudmisi, vaid võimaldame neil end väljas proovile panna. Küll nad ükskord tulevad ka koju tagasi,» lisas Kalevi mänedžer Kaarel Sibul.

Kuigi Arbet mängis Kalevis väga olulist rolli, ei rutta klubi juhtkond talle kohe asendust otsima. Sibul andis mõista, et Eestist pole sellele positsioonile kedagi võtta ning vähemalt esialgu ei plaanita mängijat ka välismaalt otsida. «Esialgu me sellega ei torma. Pühapäevane mäng näitas, et ka teised mehed said sellel kohal hästi hakkama.»

Kavala kuulub Kreeka meistriliigasse, ent asub seal kolme võidu ja üheksa kaotusega eelviimasel, 13. kohal. Meeskonna koosseis on kirju, tänavu on klubi nimekirja kuulunud juba kümme leegionäri.

Arbetile pole see esimene välisklubi. Aastatel 2004–2005 pallis ta Saksamaa meistriliigas TSK-Würzburgi meeskonnas. Eestis on ta aga alati kuulunud Kalevi süsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles