Siim Luts on lähedal Rootsi tippklubiga liitumisele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Kallaste (paremal Eesti koondise trennis.
Ken Kallaste (paremal Eesti koondise trennis. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Siim Luts viibib testimisel Rootsi kõrgliiga meeskonna Norrköpingu juures. Lutsu testiperiood algas esmaspäeval ning kestab kuni selle nädala laupäevani.

«Tegu on poolkaitsjaga, kes suudab mängida nii mõlemal äärel kui ka keskel. Ta on kiire mämngija, kes väga hea vasaku jala ja tehnikaga,» kiitis klubi peatreener Janne Andersson eestlast Folkbladetile. «Ta on mänginud kogu karjääri jooksul Eestis. Tema liitumine ei oleks väga suur uudis, kuid tegu on väga huvitava ja ründava karakteriga. Seetõttu otsustasime ta nädalaks siia kutsuda.»

23-aastane Luts on esindanud korduvalt erinevaid Eesti noortekoondiseid ning ka A-koondise eest on tal kirjas kaheksa mängu. Viimati kuulus Luts koondisesse aasta viimastes kohtumistes Omaani ja Araabia Ühendemiraatidega.

Eesti meistriliigas on ta esindanud Viljandi Tuleviku ja FC Flora värve. Tehingu teeb lihtsamaks see, et Lutsu leping Floraga on lõppenud ning ta võib meeskonnaga liituda ilma üleminekutasuta.

Norrköpingus ootab Lutsu ees ka teinegi eestlane Joonas Tamm, kes liitus klubiga 2011. aastal, kuid pole suutnud ennast veel põhikoosseisu murda. Eelmisel hooajal pääses Tamm vahetusest väljakule kahel korral. Tamm liitus meeskonnaga ründajana, kuid aja jooksul on temast Rootsis saanud keskkaitsja.

Norrköping lõpetas Rootsi liiga eelmisel hooajal viienda kohaga. Tegemist on 12-kordse meisterklubiga, kuid viimane esikoht pärineb aastast 1993.

 

Vaata videot Siim Lutsu oskustest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles