Jalgpallimaailma põletavaim küsimus sai vastuse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola
Pep Guardiola Foto: SCANPIX

Eelmise hooaja järel otsustas FC Barcelona jalgpallimeeskonnaga nelja aasta jooksul 14 karikat võitnud Pep Guardiola, et tahab treeneritööst vaheaasta võtta. Seejärel hakkasid ringlema kuulujutud, kuhu võiks tänapäeva tippjalgpalli ihaldatuim treener järgmiseks hooajaks siirduda.

Kõige rohkem seostati Guardiolat rahakate Inglismaa klubide Londoni Chelsea ja Manchester Cityga. Eile sai jalgpallimaailma viimase aja põletavaim küsimus ka vastuse. Barcelona endine loots otsustas teha inglastele ninanipsu ja sõlmis lepingu hoopis Saksamaa suurklubi Müncheni Bayerniga. Guardiola sõlmis sakslastega kolme aasta pikkuse kontrahti, ametisse asub ta suvel.

«Oleme äärmiselt õnnelikud, et meil õnnestus paljude tippklubide poolt ihaldatud Guardiolaga leping sõlmida. Ta on üks edukamaid treenereid maailmas ning usume, et lisaks Bayernile võidab sellest kogu Saksamaa jalgpall,» rõõmustas Bayerni tegevdirektor Karl-Heinz Rummenigge ametlikus pressiteates.

Praegu on Bayerni peatreener sakslane Jupp Heynckes, kes on selles ametis olnud alates 2011. aastast. Tänavu on Müncheni klubi näidanud head mängu ning Saksamaa liigas ollakse kindlalt liidripositsioonil. Ka Meistrite liigas jõuti kaheksandikfinaali. Eile pidasid Heynckes ja Bayerni juhtkond kahe tunni pikkuse koosoleku, kus otsustati, et senine juhendaja jääb ametisse hooaja lõpuni. Seejuures olevat 67-aastane sakslane juba jõulude ajal teatanud, et on Guardiola tulles valmis ametist loobuma. Seejärel keskenduski Rummenigge Guardiola allkirja püüdmisele.

«Kui kaalusime Jupp Heynckesile võimalikku asendajat, siis vaid Guardiola on vastava kaliibriga mees,» lisas Bayerni esimees Uli Höness.

Guardiola otsus oli kindlasti suur löök inglastele, kuna nii Chelsea kui ka ManCity lootsid, et endine Barcelona juhendaja võtab vastu just nende pakkumise. Inglaste lootustele andis eile hommiku poole veel hoogu juurde Guardiola videotervitus Inglismaa Jalgpalliliidule, kus ta avaldas, et ühel päeval soovib ta juhendada Premier League’i klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles