Terviserike viis Lehtla sõiduvormi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla
Kadri Lehtla Foto: Nordic Focus

Jõulude ajal haigestunud, kuid Otepää IBU karikaetapi ajal taas õiget suusavormi leidma hakanud Kadri Lehtlat tabas vahepeal terviseprobleem, mis on jätnud jälje tema suusakiirusele. Anterselva MK-etapil tabas Lehtla 7,5 km sprindis kõik märgid, kuid pidi leppima alles 42. kohaga.

«Absoluutselt pole minekut, täiesti null,» tunnistas Lehtla. «Eelmisel etapil Ruhpoldingus oli küll selline tunne, et suren ära sinna rajale, tekitas nördimust küll, et üldse sõita ei jaksanud. Aga nüüd juba teadsin, et ei tule midagi, seega läksin rohkem laskmise peale välja.»

Lehtla selgitas, et mõõnaseisu põhjuseks on jukerdav tervis. «Mul on olnud mitu probleemi järjest, nüüd vahepeal oli terviserike, mille tõttu läks veri halvaks ja sõita enam ei jõua,» nentis ta. «Eks ma ravin ennast, aga pean ikka rahulikult võtma.»

Eile oli Lehtla sõiduaeg 99 naise seas 74., parimat minekut näidanud sakslanna Mi­riam Gössnerile kaotas ta suusarajal 2.10,4. «Hetkel mul midagi enam füüsiliselt viga pole,» kinnitas Lehtla. «On ainult nende probleemide jäägid, millest tuleb jagu saada.»

Kuigi seis pole eriti roosiline, stardib Lehtla ilmselt ka homses jälitussõidus. «Praeguse seisuga küll, aga lõplikult otsustan pärast tänaseid treeninguid,» lausus ta.  

Anterselva MK-etapp on viimane enne 7. veebruaril Tšehhis Nove Mestos algavat MMi, Lehtla usub, et selleks ajaks suudab ta vormi paremaks timmida. «Kindlasti jõuab parandada, aga mitte sellisesse seisu, nagu tahaksin,» arutles ta ja lisas, et pole pead norgu lasknud.

Anterselvas võistles  veel kaks Eesti koondislast – ühel trahviringil käinud Darja Jurlova sai 60. koha ehk pääses viimasena jälitussõitu, Kristel Viigipuu aga eksis mõlemas tiirus koguni kolmel lasul ja pidi leppima viimase, 99. kohaga. Sprindi võitis Anastassia Kuzmina, kes tegutses lasketiirudes eksimatult.
 

Laskesuusatamine

MK-etapp Anterselvas

Naiste 7,5 km sprint: 1. Anastassia Kuzmina (Slovakkia) 20.28,6 (0 möödalasku), 2. Kaisa Mäkäräinen (Soome) +16,7 (1), 3. Darja Domratševa (Valgevene) +21,9 (1) … 42. Kadri Lehtla +2.00,8 (0), 60. Darja Jurlova +2.26,8 (1), 99. Kristel Viigipuu +5.01,4 (6). MK-sarja üldseis:

1. Tora Berger (Norra) 601 punkti, 2. Domratševa 491, 3. Miriam Gössner (Saksamaa) 471 … 65. Lehtla 21

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles