Tombak Armstrongi skandaalist: neil aegadel tarvitas 95 protsenti tippratturitest dopingut

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Tombak
Janek Tombak Foto: Peeter Kümmel / Sakala

2005. aastal Tour de France'il osalenud endine rattaproff Janek Tombak tunnistas Raadio 2 saates «Kuulderaadius» Lance Armstrongi ülestunnistust kommenteerides, et neil ajal oli dopingu kasutamine laialt levinud ning kõik teadsid sellest.

Tombak kirjeldas, et 2005. aastal tuli rohkem dopingukontrolle ning paljud loobusid süstemaatilisest dopingu kasutamisest, vahendab Õhtuleht Online.

«Aga aastatel 2002-2003 näiteks kasutas 95 protsenti Tour de France'il osalenud ratturitest dopingut,» hindas Tombak, kes ka ise Cofidise meeskonnas keelatud ainetega kaudselt kokku puutus.

«Nii palju kui mina kuulsin ja tean, siis vanemad sõitjad aitasid nooremaid selles valdkonnas. Väita, et toonased treenerid ja massöörid midagi ei teadnud, see on valetamine,» rääkis Tombak, kes tunnistas, et temasse midagi tema enda teada süstitud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles