Ülestunnistus võib Armstrongile miljoneid maksma minna

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

Seitse Tour de France’i võitnud, kuid dopingusüüdistuste tõttu tiitlitest ilma jäänud endise jalgratturi Lance Armstrongi ülestunnistus, et ta tarvitas aastaid keelatud aineid, läheb talle tõenäoliselt üsna kalliks maksma.

Texase firma SCA Promotions ähvardab Armstrongi kohtusse kaevata, kui läinud ööl intervjuus Oprah Winfreyle dopingupruukimist tunnistanud mees ei maksa neile tagasi 12 miljonit dollarit, mis talle omal ajal Tour de France’i võitude eest preemiana maksti, vahendab Reuters.

12 miljonist 7,5 miljonit on 2004. aasta Tour de France’i võidu eest, nimelt keeldus SCA toona algselt Armstrongi tiimi poolt lubatud ja nende firmas kindlustatud viie miljoni dollari suurust boonust maksmast, kuna ringlesid jutud, et Armstrong kasutas dopingut. 2006. aastal otsustas kohus, et neil tuleb see summa siiski maksta ning intressidena veel 2,5 miljonit dollarit.

«Lance Armstrongi avaldused olid minu klientide jaoks jahmatavad, sest põhimõtteliselt tunnistas ta, et kõik, mis ta meile vande all ütles, oli vale,» sõnas SCA-d esindav advokaat Jeff Tillotson. «Ta ei vääri seda raha ja tal pole sellele ka õigust.»

Lisaks on tõenäoline, et paljud, kelle Armstrong on aastate jooksul laimu pärast kohtusse kaotanud ja neilt ka valuraha saanud, pöörduvad nüüd omakorda kohtusse, et raha tagasi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles