Külm kimbutab esimesi maratoniüritusi – FIS World Snow Day Otepääl jääb ära, ühistreening toimub

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm on maratoniüritusi kimbutanud ka varem. Fotol 40. Tartu Maraton.
Külm on maratoniüritusi kimbutanud ka varem. Fotol 40. Tartu Maraton. Foto: Klubi Tartu Maraton

Sellel pühapäeval, 20. jaanuaril 42. Tartu Maratoni programmi avama pidanud FIS World Snow Day lastesõidud jäävad külma tõttu ära.

EMHI andmetel on öösel vastu laupäeva oodata kõige suuremat külma, õhutemperatuur langeb kagu Eestis kohati kuni -28 kraadini. -20 kraadist oluliselt soojemat ilma ei lubata ka päeva peale, mistõttu tegi Klubi Tartu Maraton otsuse jätta ära Otepää lastesõidud.

Sellegipoolest toimub plaanipäraselt kell 12.00 algav 42. Tartu Maratoni ühistreening, mis on suunatud täiskasvanutele.

Klubi Tartu Maraton juhatuse esimees Indrek Kelk rääkis, et otsus üritus ära jätta ei sünni kunagi kergelt. «Ürituse ärajätmine on viimane õlekõrs, mida me kasutame,» tõdes ta. «Oleme lubanud lastele toreda suusapäeva, kuid kuna külmakraadid ka päeva peale piisavalt ei taandu, siis oleks liigne risk ja vastutus kutsuda lapsi nii külma ilmaga suusatama. Seetõttu otsustasime lastele suunatud ürituse ära jätta.»

Küll aga kutsus Kelk üles kõiki suusahuvilisi osalema ühistreeningul: «Klubi Tartu Maraton on Tehvandil kohal ning võtame sooja teega vastu kõik ühistreeningule saabujad, et üheskoos siiski 42. Tartu Maratoni programm avatuks kuulutada. Loomulikult tuleb riietuda ilmale kohaselt ja tulla külma kätte ainult tervena.»

42. Tartu Maratoni (17.02), 42. Tartu Maratoni lastesõitude (16.02) ja 2. Tartu Teatemaratoni (10.02) toimumise päevadeks lubab ilmateade aga mõõdukaid külmakraade. «Nii pikaaegne prognoos võib muidugi veel muutuda, mistõttu oleme vajadusel valmis võtma vastu abinõusid ka tulevaste ürituste puhul,» sõnas Kelk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles