Mardna: Armstrongi ajal oli dopingu kasutamine avalik saladus

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mardna.
Mihkel Mardna. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti Spordimeditsiini SA juht ja kunagine Eesti Antidopingu Agentuuri juht Mihkel Mardna ütles, et väga paljud jalgrattur Lance Armstrongiga samal ajal võistelnud on samuti dopingu tarvitamisega vahele jäänud ning tol ajal oli dopingu tarvitamine avalik saladus.

Mardna rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et ka selle põlvkonna teisi sportlasi on dopingutarvitamise osas kontrollitud ning neid on ka vahele jäänud, vahendab ERR Sport.

«Kui vaatame seltskonda, kes neil aastatel Armstrongi ümber oli ja võistles koos temaga, siis väga paljud nendest on ka dopingu tarvitamisega vahele jäänud. See oli selline ajastu rattaspordis, mida tunnistas ka Armstrongi võistluskaaslane Tyler Hamilton, et erütropoetiini jagati sportlastele lausa nagu toidupalukesi. See oli suhteliselt avalik saladus, et keelatud aineid tarvitati,» rääkis Mardna.

Armstrong tunnistas intervjuus Oprah Winfreyle, et tarvitas aastaid keelatud aineid ning võidutses seitsmel korral Tour de France’il just tänu dopingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles