Peterhansel ja Despres krooniti taas Dakari ralli võitjateks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Peterhansel (paremal) koos kaardilugeja Jean Paul Cottret'ga võitsid teist aastat järjest Dakari ralli.
Stephane Peterhansel (paremal) koos kaardilugeja Jean Paul Cottret'ga võitsid teist aastat järjest Dakari ralli. Foto: SCANPIX

Dakari kõrberalli võit läks nii autodel kui ka mootorratastel taas Prantsusmaale - neljarattalistel kordas mullust võitu Stephane Peterhansel ja kaherattalistel Cyril Despres.

Viimane katse üldarvestuses enam olulisi muudatusi kaasa ei toonud ja nii sai 25. korda Dakari rallil osalenud Peterhansel, kes sarnaselt mullusele keeras ka tänavu Mini rooli, tähistada rekordilist 11. võitu. Neist viimased viis on tulnud autodel, enne seda võitis prantslane kuus korda mootorratastel. Teiseks tulnud Giniel de Villiers Toyotal kaotas Peterhanselile lõpuks enam kui 42 minutiga. Kolmanda koha sai prantslase meeskonnakaaslane Leonid Novitski.

KTMil sõitnud Despres pälvis viienda üldvõidu, edestades 10 minuti ja 43 sekundiga meeskonnakaaslast Ruben Fariat. Kolmanda koha sai tšiillane Francisco Lopez. Veokitel läks kolmikvõit Kamazidele, parim oli Eduard Nikolajevi juhitud ekipaaž. Quadracer'itel võttis ülikindla võidu Marcos Patronelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles