Ülivõimas Šarapova loovutas taas vastasele vaid ühe geimi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel jätkab suurepärast mängu Maria Šarapova, kes alistas kaheksandikfinaalis 6:1, 6:0 belglanna Kirsten Flipkensi (WTA 43.).

Šarapova on nüüd mänginud Austraalias nelja mänguga kaheksa setti ning loovutanud neis vastastele kõigest viis geimi. 42 minutit kestnud avasett oli siiski märksa tasavägisem kui numbrid näitavad, kuid teist setti valitses venelanna juba ülikindlalt, loovutades Flipkensile vaid üheksa punkti. WTA edetabelis teist kohta hoidva Šarapova veerandfinaalivastane on kaasmaalanna Jekaterina Makarova (WTA 19.), kes sai pisut üllatuslikult 7:5, 6:4 jagu maailma viiendast reketist Angelique Kerberist.

Veerandfinaali jõudis ka maailma kuues reket Na Li, alistades 7:6 (6), 6:1 sakslanna Julia Görgesi (WTA 18.). Hiinlanna vastane on neljanda asetusega Agnieszka Radwanska, kes sai 6:2, 6:4 jagu Ana Ivanovicist.

Meeste seas jõudis kerge võiduga veerandfinaali 4. asetusega hispaanlane David Ferrer, kes sai 6:2, 6:1, 6:4 jagu jaapanlasst Kei Nishikorist. Loobumisvõidu pidi aga andma 8. asetusega Janko Tipsarevic, kes jättis seisul 2:6, 1:5 Nicolas Almagro vastu jalavigastuse tõttu mängu pooleli. Kaasmaalased Ferrer ja Almagro moodustavadki esimese selgunud veerandfinaalpaari.

Pisut rohkem pidi vaeva nägema viienda asetusega Tomas Berdych, kes võitis lõuna-aafriklase Kevin Andersoni vastu kaks esimest setti 6:3 ja 6:2. Kolmas sett läks aga kiiresse lõppmängu ja lõppes alles seisul 15:13, kui Berdych suutis ära kasutada viienda matšpalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles