Kalev/Cramo kaotas Peterburis mängu ja mängujuhi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Sokk vigastas mängus Peterburi Spartaki vastu jalga.
Tanel Sokk vigastas mängus Peterburi Spartaki vastu jalga. Foto: Andres Haabu / Postimees

Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas Ühisliiga kohtumises A-alagrupi liidermeeskonnale Peterburi Spartakile 59:80, ent veel suurem kaotus oli mängujuht Tanel Soku jalavigastus.

Sokk jõudis platsil viibida veidi üle 21 minuti, tuua kuus punkti ja neli korvisöötu, kui väänas tugevalt parema jala hüppeliigest ning lahkus väljakult valugrimassiga ja ühel jalal hüpates.

Peatreener Alar Varraku sõnul on vigastus üsna tõsine. «Taneli vigastus on väga hull. Ta ei saa jalale toetuda ega kõndida,» rääkis murelik Varrak, kelle töö muutus niigi hõredate ridadega meeskonna eesotsas veelgi keerulisemaks. Kalev/Cramo füsioterapeudi Priit Lehismetsa sõnul on Soku mängupaus vähemalt kahe nädala pikkune.

Eilses kohtumises ei teinud vigastuse tõttu kaasa ka teine mängujuht Keith McCleod ning ääred Rait Keerles ja Gary Wilkinson.

«Wilkinson oli üles antud ja oleks vajadusel saanud ka mängida, ent otsustasime sellega mitte riskida. Järgmisel nädalal on meil ees üliolulised mängud Balti liigas ja seal on meil teda rohkem vaja,» kommenteeris Varrak. Seljavigastust raviv Keerles niipea korvpalliketse jalga ei tõmba.

Tavapärasest rohkem mänguaega said seetõttu Toomas Raadik, Martin Dorbek ning Kristo Mangelsoo.

«See oli meie keerulises olukorras positiivne, et sain noortele mänguminuteid jagada. Eriti hea meel on Mangelsoo üle, kes on trennis end piisavalt tõestanud ja vääris seda võimalust. Ta sai platsil kaitses hakkama ja viskas ühe kolmesegi,» sõnas peatreener.

Tasavägist lahingut pühapäeval kauaks ei jätkunud, kolmandal veerandajal võttis Peterburi meeskond mängu lõplikult enda kontrolli alla. «Nad olid meist igas elemendis üle ja eriti agressiivselt mängisid kaitses. Kolmandal veerandajal meil enam võidušanssi polnud, sest kaitses suruti meid lihtsalt ära,» ütles Varrak.

Kalev/Cramol on liigatabelis kirjas kolm võitu ja üheksa kaotust, mis annab neile kümne võistkonna konkurentsis kaheksanda koha. Spartak on võitnud üheksa kohtumist ja saanud kaks kaotust, A-alagrupis jätkavad nad selle tulemusega liidritena.

Samal ajal tegi oma debüüdi uue koduklubi eest Kalev/Cramost Kreeka liigasse Kavala meeskonda siirdunud Gregor Arbet, kes viskas kohtumises AGORiga kaheksa punkti, sai kätte sama palju lauapalle ning jagas kolm söötu.

Meeskond pidi siiski vastu võtma 79:88 kaotuse. «Gregorile soovin muidugi edu ja loodan, et tal läheb seal hästi. Ei taha isegi öelda, kui palju temast täna puudust tundsime,» lisas Varrak endise hoolealuse kohta.

Eesti meistriliiga põnevuslahingus alistas Rapla kodupubliku toel TTÜ.

Tulemused

Ühisliiga

Spartak: Wright 14 p + 5 rs, Mavrokefalidis 13 p + 9 lp, Carter 12 p, Dragicevic 12 p, Strelnieks 9 p, Korolev 8 p, Zavorujev 7 p, Kniaziuk 3 p, Dmitriev 2 p.

Kalev/Cramo: Fall 15 p + 7 lp, Elegar 12 p + 7 lp, G.Dorbek 7 p, Sokk 6 p, Škele 6 p, Abbott 6 p, Raadik 4 p, Mangelsoo 3 p.       

Eesti meistriliiga

Rapla: Pilk 16 p, Laane 13 p + 7 rs, Paasoja 13 p, Pärn 12 p, Ringmets 11 p + 6 lp, Kajupank 4 p, Nurger 4 p, Jurtom 2 p.  

TTÜ: Akenpärg 22 p + 5 rs, Keedus 16 p, Puidet 7 p + 7 lp. Saarmets 6 p, Kaja 5 p, Arnold 5 p, Makke 5 p, Raudla 4 p + 7 lp.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles