Endine jalgrattur: iidolistaatuses tippjalgpallurid on dopingut tarvitanud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pereiro
Oscar Pereiro Foto: Wikipedia.org

2006. aastal Tour de France’i võitnud Hispaania rattur Oscar Pereiro avaldas Hispaania raadiojaamas Cadena COPE, et mitmed tippjalgpallurid on kogu oma karjääri vältel kasutanud keelatud aineid.

35-aastane Pereiro mängis pärast rattaspordiga lõpparve tegemist jalgpalli Hispaania tasemelt kolmandas liigas klubis Coruxo, tehes kaasa kahes mängus ning lüües ka kaks väravat, vahendab ESPN.

Pärast Lance Armstrongi ülestunnistust on dopingust spordiringkondades kõvasti juttu olnud ning Pereiro avaldas, et probleem pole sugugi mitte ainult jalgratturitega, vaid ka näiteks jalgpallurid on keelatud aineid tarvitanud.

«Tean mängijat, kellele tehti keelatud vereülekandeid ja praegu on ta iidolistaatuses,» rääkis Pereiro. «Tean mängijat, kes kasutas kasvuhormooni ja praegu on ta iidolistaatuses.»

«Asi pole üldse rattaspordi kaitsmises ja teiste alade poriga loopimises, vaid ma tahaksin, et meedia kohtleks kõiki ühtemoodi,» lisas ta.

Küsimusele, kas tema on oma karjääri jooksul keelatud aineid tarvitanud, vastas Pereiro: «Kui mulle makstakse miljon, siis ütlen.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles