Kahevõistlejate hea hooaeg jätkus medalivõiduga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Han-Hendrik Piho (paremal) võis pärast pronksmedali võitmist lehvitada Eesti lippu. Säravamad autasud läksid sakslastele Manuel Faisstile (keskel) ja David Weldele.
Han-Hendrik Piho (paremal) võis pärast pronksmedali võitmist lehvitada Eesti lippu. Säravamad autasud läksid sakslastele Manuel Faisstile (keskel) ja David Weldele. Foto: Andrus Ilves

Tänavu talvel pole Eesti talisportlased fännidele eriti rõõmu pakkunud, kuid samas on meie kunagine kultusala kahevõistlus ilmselgelt tõusuteel.

21-aastane Kail Piho on tänavu MK-sarjas jõudnud kolmel korral punktikohale ning sarja kokkuvõttes on ta arvestataval 35. positsioonil. Tema kaks aastat noorem vend Han-Hendrik Piho näitas aga eile taset Liberecis toimuval juunioride MMil, kus sai kaela pronksise autasu.

«Saime suvel hea põhja alla ja mul on õnnestunud kõik kolm hooajaks seatud eesmärki täita: jõudsin MK-sarjas punktikohale, Kontinentaalkarikasarjas pääsesin kuue sekka ja nüüd sain juunioride seas ka medali,» rõõmustas Piho, kelle võistlemist olid Tšehhimaale vaatama tulnud ka mitmed fännid ja perekonnaliikmed. «Eks seetõttu oli ka pinge suurem ja lootsin sellele vastu panna. Treeningud näitasid, et olen hüppemäel heaks soorituseks võimeline ja taktikaliselt õnnestus sõit suurepäraselt.»

Hüppevõistluse järel 5. kohta hoidnud Piho näitas suusarajal päeva 13. aega ning kokkuvõttes andiski see talle pronksmedali. Kuigi medalilootusi on eestlastel Liberecis võistlustulle asunud teisigi, on kahevõistleja medal seni siiski ainus.

Esikohale sõitis eile neljandalt positsioonilt suusasõitu alustanud sakslane Manuel Faisst. Hõbemedali sai kaela tema kaasmaalane David Welde, kes hüpete järel oli kümnes ja murdmaadistantsil näitas seejuures päeva parimat aega.

«Eks ta suutis suhteliselt maksimumi välja võtta. Hüpe tuli päris hästi välja ja see andis hea stardipositsiooni. Oli teada, et sakslased on head sõidumehed ja nende vastu võib raskeks minna. Kokkuvõttes oli õnnestunud võistlus ja hõbe oli isegi käeulatuses, kuid kuld jäi siiski kaugele,» sõnas koos sportlastega Liberecis viibiv treener Andrus Ilves. «Viimasel ajal on tal hüpete pool paranenud ja tuleb päris hästi välja. Pigem peetakse teda tugevamaks suusameheks, kuid tulemusi vaadates võib öelda, et tegemist on päris tasakaalus kahevõistlejaga.»

«Siiamaani on sel hooajal kõik hästi läinud ja oleme vennaga mõlemad terved püsinud. Eks kindlasti on ka reserve ning tänavu on tulnud kõikidele võistlustele reisida mööda maad ja samas pole meil olnud kaasas ka massööri. Olen tuleviku suhtes positiivselt meelestatud, et kui saame teha suurema tiimi, siis suureneb ka õnnestumiste protsent,» sõnas Piho lootusrikkalt.

Juba reedel ootab teda juunioride MMil taas võistlus, kui kavas on sprint. «Eks loodan ka sealt head kohta, kuid midagi ei luba. Tänane (eilne) päev venis pikaks ja näiteks dopingukontrollis kulus juba kaks tundi,» sõnas ta.

Piho on tänavu olnud edukas ka MK-sarjas ning sealt on tal ette näidata punktikoht – detsembris Ramsaus peetud võistluse lõpetas ta 28. positsioonil. «Nagu MK-sari on näidanud, on selle vanuserühma sportlased võimelised ka

MK-l hästi esinema ning näiteks Faisst oli hiljuti isegi kümne parema seas,» märkis Ilves.

Eile tegi suurepärase võistluse ka alles 16-aastane Kristjan Ilves. Noor eestlane hoidis hüpete järel kolmandat positsiooni ning lõpp-protokolli sai ta kirja 10. koha.


Libereci MM

Kahevõistlus: 1. Manuel Faisst (Saksamaa), 2. David Welde (Saksamaa) +11,3, 3. Han-Hendrik Piho +19,5 ... 10. Kristjan Ilves +1.20,6, 41. Rauno Loit +4.21,7, 49. Karl Mustjõgi +5.17,7.

Naisjuunioride 5 km (v): 1. Victoria Carl (Saksamaa) ... 72. Kristiina Haikara +3.14,5.

Meesjuunioride 10 km (v): 1. Dmit­ri Rosovtsev (Venemaa) ... 20. Alvar Johannes Alev +1.15,5, 36. Alar Ervin +1.47,1, 68. Marko Kilp +2.40,5, 87. Martin Nassar +3.47,0. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles