Isikliku rekordi püstitanud Romanenkov täitis EMil lühikavas MM-normi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Romanenkov ja Anna Levandi.
Viktor Romanenkov ja Anna Levandi. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Zagrebis peetavatel iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel püstitas Viktor Romanenkov meeste üksiksõidus lühikavas isikliku rekordi ning täitis ühtlasi ka suure eesmärgi, ületades MM-normi. Pärast lühikava on Romanenkov tublil 13. kohal.

19-aastane Romanenkov teenis kohtunikelt hindeks 59,66 punkti, tema senine parim tulemus oli 57,27 punkti. Romanenkovi tehniline hinne oli 35,11, sellega ületas ta MM-normi ehk 35 punkti. Vabakava MM-normi täitis Anna Levandi õpilane Romanenkov mullu sügisel. Eelmise aasta EMil sai Romanenkov 23. koha.

EMil on võistlustules 30 meest, neist 24 pääsesid laupäevasele vabakavale.

Lühikava järel on liidrikohal prantslane Florent Amodio, kes teenis 89,82 punkti. Teine on 88,80 punktiga hispaanlane Javier Fernandez ja kolmas 83,93 punktiga prantslane Brian Joubert. Eelmise aasta veebruaris põlveoperatsioonil käinud ning detsembri lõpus võistlustulle naasnud Torino olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko on 74,82 punktiga kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles