Eesti autoralli meistrisari algab traditsiooniliselt Võrumaal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Võrumaa Talveralli võitjad Rainer Aus ja Rein Jõessar
Eelmise aasta Võrumaa Talveralli võitjad Rainer Aus ja Rein Jõessar Foto: Ray Põder

Viimaste aastate talved on lubanud meil osa saada ideaalsetes tingimustes sõidetud talverallidest. Pikem ilmaprognoos näitab, et erandiks pole ka aasta 2013, kui 16. veebruaril antakse Võru Talveralliga start selle aasta Eesti autoralli meistrivõistlustele. Registreerimine on alanud ja nimekirjast leiab juba praegu põnevaid nimesid.

Hooaja esimene etapp, Võrumaa Talveralli sõidetakse laupäeval, 16. veebruaril. Ralli start antakse traditsiooniliselt Võru kesklinnas, Vabaduse väljakul kell 9.00 ja samas kohas on samal päeval kell 17.30 ka Võrumaa Talveralli finišipoodium. Kokku sõidetakse Haanja, Vastseliina, Misso ja Võru valla teedel seitse kiiruskatset, millest korduvkatseid on kolm. Katsete kogupikkus on 94,77 kilomeetrit.

Nädala alguses alanud võistlejate registreerimine on toonud nimekirja nii tuttavaid nimesid, kui ka päris uusi tegijaid Eesti teedel. Tuttavamatest saab kindlasti ära märkida N4 klassi valitsevad meistrid Rainer Ausi ja Simo Koskineni, kes Carglass Rally Team värvides oma Mitsubishi Lancer EVO 9’ga lähevad kaitsma eelmise aasta võitu. Kolmandat aastat on stardis Poola sõitjad Maciej Rzeznik ja Przemyslaw Mazur , kelle autoks on Mitusbishi Lancer EVO X R4.

Huvitav ekipaaz tuleb Belgiast, kui tavaliselt on harjutud ralli MM-sarjas tehasemeeskondades sõitnud Freddy Loix’i nägema roolis, siis sel korral on Loix kaardilugeja kohal. Piloodiks on noor belglane Pieter-Jan-Michiel Cracco, kes eelmisel aastal osales koos Tristan Viidasega Formula BMW Talent Cup sarjas. Suvel 18-aastaseks saav noormees keskendub nüüd rallile ja kuna Freddy Loix on tema mentor, siis on see ka põhjus, miks nimekas Belgia autosportlane noore tulevikumehe kõrval istub. Võistlusautoks on neil esiveoline Peugeot 206.

Teadmiseks pealtvaatajatele, Võru Talveralli pass, mis tagab pääsu kõigile katsetele maksab 5 eurot, rallipäeval saab seda osta kiiruskatsete äärest ning alates 12. veebruarist Võru Olerex’i teenindusjaamas. Ralli pealtvaatajate kava ilmub rallinädala Autolehes. Võrumaa Talveralli ralliraadio on Raadio Marta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles