Samm naasmise suunas: Kubica testis edukalt DTM-sarja autot

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica
Robert Kubica Foto: SCANPIX

Ringrajale naasmist plaaniv Robert Kubica testis Hispaanias Valencia ringrajal Mercedese DTM-sarja autot  AMG C-Coupe ning test kulges vähimategi probleemideta.

Kubica ei olnud pärast 2011. aasta veebruaris toimunud ränka ralliõnnetust, kus ta vigastas ülirängalt paremat kätt, seni kordagi tipptasemel ringrajaautot proovinud. Valencias sõitis ta aga 114 ringi, alustades niiskel ja lõpetades kuival asfaldil. «Prooviringi sain teha kuivaga, siis käis üle raja paar vihmahoogu ja pidime ootama, kuni see kuivab,» lausus poolakas Autospordile.

«Sain Mercedesega kiirelt sina peale ja tundsin end väga mugavalt, ehkki pikk võistluspaus tähendas, et pidin kohanema kõrgete survejõududega, mida tipptasemel DTM-auto on võimeline arendama,» lisas Kubica. Mercedese motospordiosakonna värske juhi Toto Wolffi sõnul oligi testi eesmärk näha, kuidas Kubica suurt survejõudu arendava auto taltsutamisega hakkama saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles