Eclex sai ühisliigas teise kaotuse, Audentes oli võidukas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Ants Liigus

Kui naiste korvpalli Ühisliiga avamängus võitis Eclex kodusaalis RTU/Merksi koguni 108:53, siis täna pidid eestannad Riias tunnistama lätlannade paremust tulemusega 76:69.

Eesti naiskond jäi avaveerandist kaotusseisu ja oli terve mäng tagaajaja rollis. Kui poolajaks oli lätlannade edu seitsmepunktiline, siis kolmanda veerandi lõpuks kasvas see 13 silma peale. Viimasel kümnendil õnnestus Eclexil aktiivse kaitsemänguga vastaste head rütmi segada ning vahe suudeti vähendada taas viie punktini. Lõpuni aga jõudu ei jagunud ja eestlannad pidid vastu võtma kaotuse 69:76.

See on Eesti meister naiskonnale vaid teine kaotus terve hooaja jooksul. Esimene kaotus saadi eelmisel aastal Ühisliiga liidrilt SK Cesiselt. Mirjam Nikolai viskas täna 15, Laina Mesila-Kaarmann 14 ja Anastassia Ptitsõna 10 punkti. Annika Köster tegi kaksikduubli 13 silma ja 15 lauapalliga. 

RTU/Merksi parim oli 5 kolmepunktiviset tabanud Daina Lazdeniece 22 punkti ja 13 lauapalliga. Homme kohtub Eclex Riias LU naiskonnaga, keda esimeses ringis võideti 91:56.

Audentese SG/Noortekoondis sai aga kindla võidu LU naiskonna üle tulemusega 69:46. Audentes võitis ka hooaja alguses toimunud esimese omavahelise mängu 62:56. 

Audentese SG/Noortekoondis kaotas avaveerandi ühe punktiga, kuid seejärel haaras juhtohjad juba kindlalt enda kätte. Poolajaks oli eestlannade edu kümnepunktiline. Kolmandal kümnendil jätkasid Jaanus Levkoi hoolealused mängu domineerimist ja võitsid veerandaja 24:8.

Viimane kümnendik kujunes siiski tasavägiseks, aga kolmandal veerandil sisse mängitud suur edu oli piisav, et mäng võita. Kadri-Ann Lass viskas parimana 16 silma, Jane Svilberg lisas 12 punkti. Trine Kasemägi tegi kaksikduubli 14 silma ja 17 lauapalliga. LU naiskonna resultatiivseim oli Laura Purina  13 punktiga.

Homme mängib Audentes RTU/Merksi vastu. Esimeses ringis kaotati kodusaalis vaid 6 punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles