Glebova: millegipärast on EM mu halvim võistlus

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Gleboval oli hea võimalus jõuda EMil esikuuikusse, paraku tekitas ebaõnnestunud vabakava suurt pettumust.
Jelena Gleboval oli hea võimalus jõuda EMil esikuuikusse, paraku tekitas ebaõnnestunud vabakava suurt pettumust. Foto: Peeter Langovits

Jelena Glebova ja Viktor Romanenkov langesid mõlemad EMil ebaõnnestunud vabakava tõttu neli kohta.

Zagrebis peetud iluuisutamise EMil lühikava järel 9. kohta hoidnud Jelena Glebova ei suutnud head võimalust kasutada ja esikümnes lõpetada, ebaõnnestunud vabakava kukutas ta hoopis 13. kohale.

Gleboval ebaõnnestus vabakavas kaks hüpet, neist ühel ta kukkus. Vabakava eest teenis Glebova 91,55 punkti, kahe kava kokkuvõttes sai ta 143,45 punkti.

«Ei läinud üldse niimoodi, nagu lootsin,» nentis Glebova nukralt. «Mis juhtus? Ma ei tea. Lühikava ajal olin natuke närvis, aga vabakavale läksin enesekindlalt ja uskusin, et sooritan soliidse kava. Aga ei tulnud lihtsalt välja.»

«Arvan, et läksin liiga enesekindlalt,» lisas ta. «Vahel juhtub, et olen endas liiga kindel ja lasen lõdvaks, siis unustan mõningaid asju kontrollida ja tulevad tehnilised vead sisse. Enesetunde poolest oli see mu hooaja kõige halvem vabakava.»

Paljud tegid vigu

23-aastane Glebova ei salanud, et on tulemuses äärmiselt pettunud. «Muidugi on kahju. Olin selleks võistluseks väga hästi valmistunud,» lausus ta. «Kui trennis tuleb hästi välja, siis tunnen, et vorm on hea, ja ma ütlen selle ka välja, aga see veel ei tähenda, et võistlustel kõik hästi klapib. Kõik pingutavad, aga ometi tulevad võistlustel kõikidel vead.»

Glebova seni parim tulemus Euroopa meistrivõistlustelt on kolm aastat tagasi Tallinnas saadud 10. koht, toona oli õhus ka pisut medalihõngu, nii tänavu kui mullu oli reaalne võimalus tulla esikuuiku piirimaile. «Millegipärast on EM tavaliselt mu kõige halvem võistlus,» imestas Glebova. «Suur pinge on peal, sest alati on väga suur šanss hea koha saavutamiseks, võib-olla siis pingutan liiga palju. See pole esimene EM, kus tunnen võistluste järel suurt pettumust.»

«Paljud tüdrukud sõitsid väga ebastabiilselt ja tegid vigu, alates 5. kohast on kõik nii tihedalt koos, et vabalt saaks kuskil nende seas olla,» jätkas Igor Krokaveci käe all treeniv Glebova. «Pealegi olen paljusid eespool olevaid tüdrukuid mitu korda võitnud. Hea koht oli mul nina all, oli vaja lihtsalt ära võtta, aga ma ei võtnud.»

Glebova avaldas, et vahetas pärast detsembri keskel peetud Eesti meistrivõistlusi uiske, aga ei tahtnud uskuda, et just see talle saatuslikuks sai. «Treener tahtis, et võtaksin uued uisud, et need oleksid MMi ajaks suurepäraselt mugavad, aga ma pole varem hooaja keskel uiske vahetanud,» selgitas ta. «Samas, juba paar nädalat tagasi tundsin trennis end nende uiskudega väga hästi. Ma ei saa treeneri otsuses kahelda, ta oli kindel, et see oli õige samm.»

Romanenkov sai 17. koha

Nüüd lendas Glebova tagasi USAsse, et hakata valmistuma MMiks ja loodetavasti seal EMi pettumus korvata.

Sarnaselt Glebovaga nurjus vabakava ka Viktor Romanenkovil. Mullu kevadest Anna Levandi käe all harjutav 19-aastane noormees oli lühikava järel 13. positsioonil, kuid vabakavas kukkus ta kahel korral ja seetõttu lõpetas võistluse 17. koha ja 167,98 punktiga, mis on tema uus isiklik rekord. Mullusel EMil oli Romanenkov 23. kohal

Reede õhtul tegid jäätantsijad Irina Štork ja Taavi Rand Eesti iluuisutamise ajalugu, tõustes vabatantsuga üldarvestuses 11. kohale.   

«Igal pool on küll kirjas, et tegime ajalugu, aga arenguruumi on veel küllaga, olen selles kindel,» sõnas Rand, kes võistluste eel prognoosis, et õnnestumise korral võiksid nad 19. või 20. koha saada. «See, mis EMil tegime, polnud kindlasti meie maksimum, arvan, et võime palju paremini teha.»

Naiste üksiksõidus tuli viiendat korda Euroopa meistriks itaallanna Carolina Kostner, meeste seas võidutses hispaanlane Javier Fernandez ning jäätantsus sai esikoha Venemaa paar Jekaterina Bobrova – Dmit­ri Solovjov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles