Kalev võidab mänge ja kaotab mängijaid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo tsenter Bamba Fall väänas põlve süütus olukorras.
Kalev/Cramo tsenter Bamba Fall väänas põlve süütus olukorras. Foto: Liis Treimann

Laupäeval Leedus praegu ilmselt tugevuselt kolmanda klubi Prienai alistamisega viimaste nädalate ilusate võitude seeriat jätkanud Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak tunnistas, et ei suuda edu üle täiel rinnal rõõmustada. Probleem on lihtne – meeskonna vigastatute nimekiri kipub iga kohtumisega üha pikenema. Suurt abi pole sellestki, et mõned mehed vahepeal tervenevad, sest uued traumad haavavad Kalevit kohe uuesti.

Prienaiga kohtumises väänas Gert Dorbek juba esimesel veerandil põlve. Varrak võttis ta küll korraks pingile, kuid varsti lippas mängumees taas platsil ringi. Peaaegu 32 minutiga kogus ta 14 punkti ning ilmselt ei osanud paljud tribüünidel istunud fännid arvatagi, et mees tegi seda kõike vigastuse kiuste. Alles pärast lõpuvilet teatas Dorbek Varrakule, et põlvega pole asjad ilmselt eriti head.

«Võtsin valuvaigisti sisse ja mängisin edasi. Tegelikult muutis mängimise ebamugavamaks seegi, et teise jala hüppeliiges on mul samuti poolpidune,» rääkis Dorbek pool tundi pärast mängu lõppu füsioterapeut Priit Lehismetsa ruumi uksest välja astudes. Seejuures valmistas kõndimine talle suuri probleeme. Vapper mees, pole midagi öelda …

Müürsepp käib trennis platsil

Laupäevase kohtumise kolmandal veerandajal sattus Bamba Fall vastaste piiramisrõngasse. Kalevi mustanahaline tsenter otsis palli söötmiseks õiget võimalust, kui korraga langes ta, valugrimass näol, põrandale. Meeskonnakaaslased aitasid põlvest kinni hoidva mehemüraka platsilt ära ning Lehismets mässas viga saanud liigesega tükk aega. Lõpuks Fall tõusis ja lonkas pingile, kuid mängu enam mõistagi ei sekkunud.

«Falli tegutsemises oli väsimuse märke juba viimastel treeningutel ja ka mängu ajal, tema viimase aja koormused olid inimvõimete piiril,» tõdes Varrak. «Loodan südamest, et tema vigastus pole väga hull. Tegemist on tõelise spordimehega, kes juba pärast kohtumist riietusruumis ütles, et asi polegi vist nii hull. Vaatamata sellele tuleb olla ettevaatlik.»

Mõlema vigastuse tegelik tõsidus selgub täna, kui nad pääsevad uuringutele. Tasub meenutada, et Kalevil on vigastuste tõttu mängust väljas ka Keith McLeod, kes taastub kaks nädalat tagasi saadud «puukast», Tanel Sokk, kes ravib nädal tagasi väänatud hüppeliigest, ja Rait Keerles, kes vigastas detsembri lõpus selga.

Neist Keerles osaleb juba kergelt treeningutel, McLeod on varsti sellises seisus, mis lubab samuti treeninguid alustada, Sokul võtab aga paranemine aega. Lehismetsa sõnul proovitakse Soku ravimisel äsja klubile muretsetud uut aparaati. «See on hea asi, mis igal tippklubil olemas,» märkis ta.

Kõik need hädad – probleemid on kimbutanud ka teisi kalevlasi – muutsid Varraku väga murelikuks. «Oleme saanud häid võite, kuid kõik võib kaardimajana kokku kukkuda,» lausus ta. «Viimasel ajal pole me treeningutel kümmet meest kokku saanud ja seepärast mängime kolm kolme või neli nelja vastu. Mõnel korral on Martin Müürsepp vajadusel ise trennis platsil käinud.»

Meeskond vajab puhkust

Varrak ei pidanud võimatuks sedagi, et tal endal tuleb ketsid jalga tõmmata. Igaks juhuks käis ta reedel koos koondise peatreeneri Tiit Sokuga palli toksimas ja pidi oma kaaslastega tunnistama teisel poolel mänginud Soku paremust. «Ütlesin talle, et parem kaotada õigel ajal,» viitas ta päev hiljem Kaleviga saadud väärt võidule.

Kuigi juba homme ootab Kalev/Cramot koduses sarjas kohtumine Tallinna Kaleviga, kavatseb Varrak anda hoolealustele kergema nädala. Kuna põhimeeste koormus on väga suur, siis teist varianti lihtsalt pole. «Seni polnud meil võimalust kusagil järele anda, iga mängu eel pidin meestele ütlema, et see on väga tähtis kohtumine ja platsil tuleb maksimaalselt pingutada. Niimoodi pole võimalik edasi minna.»

Varrak meenutas aega, kui Kalevi peatreeneriks oli Nenad Vucinic. Toona tehti jõulude ajal treeningutes pikk paus ja see mõjus mängijatele positiivselt. Samasugust efekti ootab ta ka seekord. Peatreener andis mõista, et homne mäng Kaleviga ja reedene külaskäik Valgasse pole nii olulised. Pühapäeval tuleb aga Kalevile külla Kaasani Unics.

Korvpall

Balti liiga

Kalev/Cramo – Prienai 80:68

Kalev: Elegar 20, 15 lp, Abbott 19, Wilkinson 18, G. Dorbek 14, Škele 7, Raadik 2.

Prienai: Orelik 19, Vene 15, Kadziulis 15, Valeika 8, Labuckas 7, Urbutis 2, Ivanauskas 2.

Eesti meistriliiga

Kohtla-Järve Hito – Rakvere Tarvas 64:86 (Uueküla 16, Trumm 14 – Umbraško 20, Laksa 15)

Tabeliseis:

Tartu Rock 20-0

Rakvere Tarvas 15-3

Kalev/Cramo 14-4

TTÜ 9-11

Valga Maks & Moorits 9-11

Rapla TYCO 7-14

Pärnu 6-11

Tallinna Kalev 4-14

Kohtla-JärveHito 1-17

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles