Video: Lakers alistas NBAs mulluse finalisti, Boston sai jagu tiitlikaitsjast Miamist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryant (palliga) vedas Lakersi võidule.
Kobe Bryant (palliga) vedas Lakersi võidule. Foto: SCANPIX

Korpvalliliigas NBA sai magusa võidu sel hooajal hädas olev Los Angeles Lakers, alistades kodusaalis 105:96 läänekonverentsi teise meeskonna Oklahoma City Thunderi.

Teist mängu järjest näitas uut tegutsemist Lakersi liider Kobe Bryant, kes viskas ise platsilt peale vaid 12 korda, kuid andis see-eest koguni 14 korvisöötu. Lõpuks 21 punkti kogunud Bryantil jäi vaid üks lauapall puudu kolmikduublist. Steve Nash lisas 17, Pau Gasol 16 ja Metta World Peace 15 punkti.

Oklahoma poolel oli kehv viskepäev Russell Westbrookil, kes tabas 22 viskest vaid kuus, ent jagas 13 korvisöötu ja jäi samuti kolmikduublist vaid ühe lauapalli kaugusele. Meeskonna liider Kevin Durant viskas üleplatsimehena 35 punkti. Thunder on läänekonverentsis teisel kohal, kuid neil on liidrist San Antoniost kaks mängu vähem peetud. Lakers hoiab jätkuvalt 10. positsiooni, eilsele edule vaatamata jäädakse play-off'i kohast ikka kuue võidu kaugusele.

Põlvevigastuse tõttu hooaja lõpuni mängujuhi Rajon Rondo kaotanud Boston Celtics sai väärt võidu Miami Heati vastu. Kahte lisaaega nõudnud mängus jäi Celtics kodusaalis lõpuks peale 100:98. Paul PIerce tegi 17 punkti, 13 lauapalli ja 10 korvisööduga kolmikduubli ning tabas ka otsustavaks osutunud viske 30 sekundit enne teise lisaaja lõppu.

Kevin Garnett viskas Bostoni kasuks 24 punkti ja võttis 11 lauapalli. Miamit ei päästnud ka LeBron Jamesi 34 punkti, 16 lauapalli ja 7 korvisöötu. Ray Allen kogus oma endise meeskonna vastu 21 punkti ja Dwyane Wade tõi 17 silma, Chris Boshi arvele jäi 16 punkti ja 16 lauapalli.

Õhtu suurima punktisumma kogus aga New York Knicksi täht Carmelo Anthony, kelle arvele jäi 106:102 võidumängus Atlanta Hawksi üle koguni 42 silma. Knicks jätkab idakonverentsis Miami järel teisel kohal.

Vaata mängukokkuvõtteid:

Lakers - Thunder

Celtics - Heat

Kõik tulemused:

Boston Celtics - Miami Heat 100:98 (2. la)

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 105:96

Orlando Magic - Detroit Pistons 102:104

Memphis Grizzlies - New Orleans Hornets 83:91

New York Knicks - Atlanta Hawks 106:104

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 110:95

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 96:83

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles