Vaata, kui palju teenivad maailma parimad meestennisistid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: SCANPIX

Meestennisistidest on karjääri jooksul enim auhinnarahasid teeninud šveitslane Roger Federer, kelle sissetulekud ulatuvad 76,5 miljoni dollarini.

Teisel kohal on selles arvetuses vigasetuspausi pidav hispaanlane Rafael Nadal (50 miljonit) ja kolmas Austraalia lahtistel triumfeerinud serblane Novak Djokovic (48 miljonit).

Võrdluseks, endine tippmängija, ameeriklane Pete Sampras teenis karjääri jooksul auhinnarahasid 43 miljonit ja hoiab edetabelis veel praegugi neljandat kohta ning tema kaasmaalane Andre Agassi on viies (31 miljonit). Kuuendal kohal on tõusvas joones mängiv šotlane Andy Murray 26 miljoniga, kes ameeriklastest õige pea möödub.

Soome parim meestennisist Jarkko Nieminen ületas Austraalia lahtistel uue tähise, kui tema karjääri jooksul võidetud auhinnarahad ületasid kuue miljoni dollari piiri. Nieminen on nüüd kokku teeninud 6 047 076 dollarit. Turniiril jõudis maailma edetabelis 64. kohal paiknev soomlane teise ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles