Henrik Ojamaa osutus enne mängu Šotimaaga ootamatult vastaste spiooniks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa vastu on viimase poole aasta jooksul korduvalt huvi tundnud Poznani Lech.
Henrik Ojamaa vastu on viimase poole aasta jooksul korduvalt huvi tundnud Poznani Lech. Foto: SCANPIX

Eesti koondise ründaja Henrik Ojamaa osutus ootamatult ja vastu enese tahtmist Šotimaa koondise spiooniks.

Ojamaa koduklubi Motherwelli peatreener Stuart McCall tunnistas väljaandele Scottish Sun, et kasutas eestlast pisut ära. Nimelt uuris ta Ojamaalt Eesti koondise tegemiste kohta, jättes ütlemata, et asub kohe tööle Šotimaa koondise abitreenerina. McCall nimetati uude ametisse kolmapäeval.

«Enne kolmapäeva teadsid sellest vaid üksikud inimesed, isegi mu mängijatel polnud aimu. Seega kutsusin soojenduse ajal Henriku kõrvale ja esitasin talle veerand tunni jooksul viisteist küsimust selle kohta, kuidas Eesti koondis mängib,» naeris McCall.

«Tema näost oli näha, et ta on segaduses ja mõtleb – treener, Eesti koondis pole sind kunagi huvitanud, miks see sulle nüüd korda läheb? Ta rääkis, et nad mängivad sõprusmängudes alati 4-4-2 süsteemis. Abiks seegi. Lõpetasin vestluse õnnelikuna,» kiitis McCall iseennast.

Lõõpimise järel pühendus McCall aga Ojamaa tunnustamisele. «Saime temast aimu siis, kui tema agent saatis mulle lingi YouTube’i videole. Otsustasin ta palgata seepärast, et ta paistis kogu aeg mängus sees olevat ja mulle tundus, et ta on siiralt rõõmus, kui keegi meeskonnakaaslastest värava lööb,» avas McCall ülemineku tagamaid.

«Tema endine treener Derby Countys kiitis teda samuti väga. Henrik käis kaks korda katsetel. Tal olid kõik oskused olemas, aga ta ei suutnud laudaukselegi pihta saada, nii et mõtlesin – ajaraisk. Teisel katsel mängis ta Kilmarnocki meeskonna puhtalt üle, aga ei suutnud taas väravat lüüa,» jätkas McCall.

«Võtsin ta siiski palgale ja alguses sai ta põhitasu, umbes 300 naela nädalas. Siis hakkas ta aga väravaid lööma ja tema palk kasvas kohe, sest väidetavalt hoidsid Celtic ja teised klubid tal silma peal. Tal on suurepärane mängukirg ja ta tahab aina õppida. Mulle meeldib see suhtumine,» kiitis McCall eestlast.

Ojamaal avaneb võimalus treenerile salakavaluse eest kätte maksta 6. veebruaril, kui Eesti ja Šotimaa Aberdeenis vastamisi lähevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles