Tarmo Kink lahkub Itaaliast ja siirdub taas Ungarisse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink.
Tarmo Kink. Foto: Andres Haabu

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Tarmo Kink jätkab karjääri Ungari kõrgliigas, kus ta liitub taas oma endise tööandja Györi ETOga.

Kink sõlmis suvel lepingu Itaalia tugevuselt teises liigas palliva Varese meeskonnaga, kuid nüüd liitub ta Györiga ühe aasta pikkuse laenulepingu alusel.

«Klubi tundis huvi ja ma ise olin ka huvitatud. Tahan mängida klubis, kus saan rahulikult ka koondisemängudele tulla. Olin septembris ja oktoobris kokku umbes kuu aega koondise juures ja klubisse tagasi tulles oli raske end taas põhimeeskonda murda ja treener väga ei aktsepteerinud ka neid koondise juures viibimisi (Serie B-s koondisemängude ajaks pausi ei tehta). Ma ise kannatasin selles olukorras kõige rohkem,» rääkis Kink, kes praegu viibis veel Itaalias.

Györi ridades pallis Kink aastatel 2009-2010 ja selle aja jooksul suutis ta silma paista mitmete ilusate väravatega ning samas tõusis ta ka tiimi üheks liidriks. Tänavusel hooajal läheb Györil väga hästi ja enne kevadringi hoitakse esikohta ning lähima jälitaja ees on edu kuus punkti.

«Klubi sellepärast tahtiski ühe aasta pikkust laenulepingut, et saaksin suvel ka eurosarjas mängida. Loomulikult oleks hea mängida Meistrite liiga eelringis,» sõnas Kink. «Eks praegune olukord ei mõjunud ka enesekindlusele hästi ning Ungaris tahan taas mängust rõõmu tunda.»

Välisklubidest on Kink varasemalt esindanud veel Moskva Spartakit, Middlesbrough’d ja Lvivi Karpatõt. Kõige edukamaks on tal välisklubides viibitud hooaegadest kujunenud Györi ridades mängitud hooaeg 2009/10, kus ta pidas kõrgliigas 28 mängu ja lõi 12 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles