Piiroja lõi Hiinas värava ja hoidis oma seljataguse puhtana, leping ootab vormistamist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Raio Piiroja Foto: Toomas Huik

Viiekordne Eesti parim jalgpallur Raio Piiroja lõi testmängul Hiinas juba teisel minutil värava ja sõlmib nüüd ilmselt sealse esiliigaklubiga Chengdu Blades lepingu.

«Mängisin oma kokkulepitud 45 minutit ära. Taga null ja ees lõin ühe,» vahendab Õhtuleht Piiroja sõnu.

Chengdu Blades võitis kontrollmängus Põhja-Korea klubi vastu, mille nime Piiroja ei teadnud, eestlase osalusel toimunud avapoolaja 2:0, lõpuks jäi kohtumine 2:2 viiki.

«Kui kõik jääb nii nagu kokku lepitud, mängin ilmselt Hiinas hooaja lõpuni,» rääkis Piiroja, kelle sõnul pidas jalg väga häsi vastu ning nüüd seisabki mehel ees arstlik ülevaatlus.

Chengdu asub Hiina keskosas ning linnas ja selle ümbruses elab 14 miljonit inimest (2010. aasta seisuga). Sealne populatsioon on kiiresti kasvanud, sest viis aastat varasema loenduse põhjal elas linnas umbes 10 miljonit inimest. Chengdu läheduses asub ka mitu järve, kus Piiroja saaks oma lemmikhobi kalapüügiga tegeleda.

Chengdu Bladesi meeskond loodi 1996. aastal ning siis mängiti Chengdu Wuniu nime all. Pärast on veel mõned korrad nime muudetud, kuid 2006. aastast alates mängitaakse Bladesi nime all. Esmakordselt jõudis klubi Hiina kõrgeimaisse divisjoni 2008. aastal ning seal püsiti kaks hooaega. Taas jõuti kõrgeimasse seltskonda 2011. aastal, kuid ka siis langeti jälle tugevuselt teise liigasse.

Möödunud hooajal oli Chengdu liigas 16 klubi konkurentsis 9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles