Video: mootorsaaniga trikitades karmilt kukkunud noormees võitleb elu eest

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorsaaniga trikitades kukkunud Caleb Moore sai raskelt vigastada ja võitleb haiglas oma elu eest.
Mootorsaaniga trikitades kukkunud Caleb Moore sai raskelt vigastada ja võitleb haiglas oma elu eest. Foto: SCANPIX

USAs Aspenis peetud ekstreemsportlaste suurvõistlustel X Games juhtus karm õnnetus, kui mootorsaanide trikivõistlusel osalenud Caleb Moore’i trikk ebaõnnestus ja ta kukkus ning jäi seejärel ka enda mootorsaani alla. 25-aastane noormees viibib kriitilises seisus Colorado haiglas.

Õnnetus juhtus eelmise nädala neljapäeval peetud finaalvoorus. Moore oli mitu trikki edukalt sooritanud, kuid ühel hüppel jäi õhulend natuke madalaks ja maandumine ebaõnnestus, mistõttu Moore lendas üle lenkstangi ja mootorsaan maandus tema peal, vahendab LA Times.

Moore jäi esialgu pikali lebama, kuid suutis siiski püsti tõusta ja lahkus rajalt omal jalul ning läks ise haiglasse kontrolli. Seal aga tema seisund halvenes ning tal tuvastati sisemini verejooks.

Pühapäeval teatas noormehe perekond, et teda tabas veel üks tagasilöök, avaldades vaid, et probleemid on seotud tema ajuga, kuid rohkem ei soovitud täpsustada.

Esmaspäeval tunnistas Calebi vanaisa Charles Moore ajalehele Denver Post antud intervjuus, et tema lapselapse väljavaated pole väga head. «On üsna kindel, et ta ei välju sellest eluga,» nentis Charles Moore.

«Caleb on endiselt kriitilises seisus,» sõnas perekonna kõneisik Chelsea Lawson eile.

Võistlustel osales ka Calebi noorem vend Colten, kes samuti trikki sooritades kukkus, temal diagnoositi vaagnaluumurd.

X Gamesi 18-aastase ajaloo jooksul pole seni ükski õnnetus sportlase surmaga lõppenud. Korraldajate teatel on nad alati turvalisusele suurt rõhku pannud, aga see ei tähenda, et õnnetusi ei juhtu. «Kui maailma parimad sportlased võistlevad kõige kõrgemal tasemel, siis riskid jäävad, ükskõik, mis spordialaga on tegemist. Caleb on X Games’il neli medalit võitnud ja tema pööre jäi lihtsalt lühikeseks, varem on tal see trikk alati õnnestunud,» seisis korraldajate avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles