Rammo jätkab MK etapil kuldgrupis, Väinsalu on 7. kohal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Väinsalu
Lauri Väinsalu Foto: Riina Ramst

USAs Miamis peetaval purjetamise maailma karika teisel etapil kvalifitseerus Karl-Martin Rammo Laseril kuldfliiti ning Lauri Väinsalu hoiab Finnil 7. positsiooni.

Kolmas võistluspäev tõi kaasa senisest kõvema, kiiruseni 10 m/s küündinud tuule. Heade tulemuste võtmeks kujunes pilvedealuste tuule keeramiste ning tugevnemiste võimalikult õigesti lugemine.

Finišis ülitihedaks kujunenud sõidud lõppesid Finnil võistlevale Lauri Väinsalule (ROPK) 6. ja 7. resultaadiga. Kokkuvõttes paikneb Väinsalu hetkel 7. positsioonil. Sportlane leidis, et tema jaoks oli tegemist positiivselt õpetliku võistluspäevaga: «Rõõmu tegi see, et suutsin oma head seeriat jätkata – olen oma tänaste kohtadega üsna rahul. Kuna punktivahed on endiselt väikesed, siis põnevust jagub järgnevatesse päevadesse enam kui küllaldaselt.»

28 mehe seas juhib Caleb Paine USAst.

Regati kestel viiakse Finn klassis läbi kümnest sõidust koosnev avaseeria. Sellele järgneb laupäeval üks, topeltpunktid andev medalisõit, kuhu pääseb kümme paremat.

Laser Standardil, kus võistlejaid arvukamalt, seilatakse regatil kahes grupis. Kuuest sõidust koosnenud kvalifikatsiooniseeria järel 14. kohal asetsev Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) jätkab regatti kuldlaevastikus. Tema viimaste kvalifikatsioonisõitude tulemusteks olid 7. ja 6. finišikoht. «Olen hetkel asjade käiguga üpris rahul. Võib öelda, et minu sooritus on päev-päevalt paremaks läinud. Täna suutsin kenasti juhtgrupi tempot hoida ja neil väga napi vahega sabas püsida,» hindas Rammo võistluspäeva kordaläinuks.

Laseril on 70 sportlase seas liidriks tõusnud rootslane Jesper Stalheim.

Laser klassi kvalifikatsiooniseeriale järgnevasse kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võetakse kaasa kvalifikatsiooniseeria lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldab viite võistlussõitu, millest üks kuulub mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub medalisõitude seeriast, kusjuures sinna võetakse kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kolm sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles